Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

114 cumpărători din Cortina Residence, afectaţi de insolvenţa Cefin Real Estate Alpha

ALINA TOMA VEREHA Piaţa Imobiliară /

Cumpărătorii apartamentelor dezvoltate de Cefin Real Estate Alpha SRL, în cadrul proiectului Cortina Residence din nordul Capitalei, sunt aşteptaţi să se înscrie în tabloul creditorilor întrucât investitorul a intrat în procedura de insolvenţă. George Mărgescu, directorul general al Cefin Real Estate, acţionar minoritar în proiect, ne-a declarat: "Structura imobilului este realizată, în prezent, în proporţie de 65%. Avem 114 apartamente pre-contractate, pentru care cumpărătorii au plătit avansuri de circa 20% din valoarea locuinţelor. Noi păstrăm permanet legătura cu cumpărătorii cu care urmează să avem o întâlnire în februarie. Ei trebuie să se înscrie în tabloul creditorilor cu sumele achitate către Cefin Real Estate Alpha".

Domnia sa ne-a precizat că Cefin face toate eforturile pentru a continua şi finaliza acest proiect, deşi este acţionar minoritar. În cadrul procedurii de insolvenţă se doreşte reunirea tuturor creditorilor Cefin Real Estate Alpha pentru găsirea unei soluţii de continuare şi finalizare a construcţiei. George Mărgescu apreciază: "Cred că principala problemă a proiectului a fost asigurarea finanţării. Termenele de execuţie au fost depăşite pentru că mai întâi au fost dificultăţi în găsirea finanţării, apoi nu a mai existat finanţare. Prima oară când s-a căutat finanţarea pentru proiect a fost perioada 2006-2007, după care, în 2009, s-a încercat o refinanţare, dar nu s-a reuşit".

Volksbank a cerut şi obţinut în ins-tanţă intrarea în insolvenţă a Cefin Real Estate Alpha, având sume importante angajate în proiect. Instanţa a numit ca administrator judiciar firma BDO Business Restructuring.

Valoarea totală a investiţiei a fost evaluată la circa 40 milioane de euro. Partenerul Cefin şi acţionarul majoritar în această afacere este Heitman. În total, ansamblul ar fi trebuit să cuprindă 270 de apartamente.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional