Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

170.000 mp de spatii comerciale vor fi livrati in acest an

I.D. Piaţa Imobiliară /

170.000 mp de spatii comerciale vor fi livrati in acest an

Piata imobiliara a spatiilor comerciale va fi in descrestere in acest an fata de anul 2011, 170.000 mp urmeaza sa fie livrati pana la finele anului in timp ce anul trecut doa in a doua jumatate a anului au fost livrati 180.000 mp de spatii noi.

Majoritatea celor aproximativ 300.000 mp aflati in constructie se afla in afara Capitalei - arata cel mai recent studiu asupra pietei de retail publicat de Colliers International.

In Bucuresti, noi proiecte vor fi livrate incepand cu anul 2013, constand deopotriva in scheme traditionale si specializate de retail. De asemenea, se estimeaza ca alti 160.000 mp de spatii comerciale vor incepe constructia in acest an.

Inceputul acestui an a fost destul de lent cu doar 5.000 mp de spatii comerciale livrati pe piata in primul trimestrul al anului - suprafata extinderii realizate de NEPI si Carrefour la Brasov.

Pe segmentul parcurilor comerciale, deschiderea de noi proiecte in cea de-a doua parte a anului 2011 a adus inca 98,500 mp suprafata inchiriabila, cuprinzand atat deschideri de parcuri comerciale noi (Colosseum Bucuresti, Cora Drobeta, Botosani Shopping Center), cat si extinderi de galerii (European Retail Park Braila, Jupiter City Pitesti).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional