Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

200 de blocuri vor fi reabilitate in Sectorul 1

I.D. Investiţii /

200 de blocuri vor fi reabilitate in Sectorul 1

Primaria Sectorului 1 va reabilita termic un numar de 200 de blocuri in acest an.

De la debutul programului "Iarna va fi ca vara!" a fost finalizata anveloparea la peste 500 de blocuri. In prezent in Sectorul 1 mai sunt de reabilitat termic aproximativ 350 de blocuri care indeplinesc conditiile pentru a intra in acest program, cifra in care sunt incluse si cele peste 200 de imobile care vor fi anvelopate in acest an.

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, a declarat:

"Anveloparea blocurilor reduce semnificativ factura la intretinere, aducand importante economii la bugetul familiilor si contribuie la dinamizarea economiei locale prin crearea de noi locuri de munca. In plus, reabilitarea termica schimba radical aspectul cladirilor din Sectorul 1, conferindu-le acestora un aspect urbanistic placut."

Pana la sfarsitul anului 2014 va fi finalizat programul de reabilitare termica a blocurilor din aceasta zona administrativa.

Pentru a accelera programul de reabilitare termica, Primaria Sectorului 1 a semnat in cursul anului 2011 un contract de imprumut cu Banca Europeana de Investitii (BEI), in valoare de 125 de milioane de euro, rambursabili in 20 de ani, cu o perioada de gratie de patru ani. Este cel mai mare credit acordat de BEI unei autoritati a administratiei publice locale din Romania. La aceste fonduri se adauga importante resurse financiare alocate de la bugetul local.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional