Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

3 World Trade Center s-a deschis după ani de amânări

Internaţional /

3 World Trade Center s-a deschis după ani de amânări
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    3 World Trade Center, cel de-al treilea zgârie-nori finalizat pe locul unde s-au aflat turnurile gemene din New York distruse în urma atentatului terorist din 11 septembrie 2001, a fost inaugurat luna trecută.

    Clădirea de birouri cu 80 de etaje este a patra dintre cele cinci construc­ţii proiectate pentru noul amplasament World Trade Center.

    Deschiderea clădirii înalte de 329 de metri marchează un pas important în reconstrucţia locului respectiv, blocată de ani de zile de dispute intre agenţiile guvernamentale americane, dezvoltatorul Silverstein Properties deţinut de Larry Silverstein, asiguratori şi familiile victimelor atentatului, care, potrivit globalnews.ca, au dorit ca întregul amplasament să fie păstrat pentru tot­deauna ca un loc comemorativ.

    Noua construcţie, în valoare de 2,7 miliarde de dolari, a fost proiectată de architectul Richard Rogers, câştigător al premiului Pritzker, şi este a cincea cea mai înaltă clădire din New York. Până în prezent, firma de consultanţă McKinsey, bursa IEX şi gigantul de publicitate digitală Group M au închiriat aproape 40% din clădire, potrivit forbes.com. 3 World Trade Center va găzdui, în final, până la 14.000 de lucrători. Cei care au închiriat deja clădirea încep să se mute din această lună.

    "Acesta este un moment de mân­drie enormă pentru mine şi pentru toţi cei din organizaţia Silvers­tein", a declarat dezvoltatorul Larry Silvers­tein, la inaugurare, adăugând: "Am căutat să creăm birouri moderne, ecologice şi avansate din punct de vedere tehnologic, locuri care promovează creativitatea şi în care tinerii ar dori să lucreze".

    Construcţia a început în 2010, însă a fost oprită după ridicarea a şapte etaje, din cauza lipsei de finanţare.

    Situaţia financiară s-a îmbunătăţit însă în 2012, conform lui Silverstein.

    Holul de 19 metri al 3 World Trade Center găzduieşte Muzeul Naţional 11 Septembrie. Noua clădire este amplasată între centrul de transport World Trade Center, creat de Santiago Calatrava, şi 4 World Trade Center, construit tot de Silverstein.

    Clădirea zgârie-nori are un exterior din sticlă cu 10.000 de panouri care au fost răcite lent pentru a reduce stresul intern, ceea ce înseamnă că sticla nu ar trebui să se spargă dacă este lovită.

    Clădirea are terase în aer liber la etajele 17, 60 şi 76, inclusiv o punte în aer liber care va fi împărţită de toţi chiriaşii clădirii.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional