Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

374 contracte de finantare prin POR in regiunea Nord-Vest

I.D. Investiţii /

Fondurile alocate regiunii Nord-Vest prin Programul Operational Regional (POR) sunt in acest moment contractate in procent de 88,66%.

Din 488,63 milioane euro cat reprezinta valoarea fondurilor alocate suma solicitata de cele 374 contractele semnate este de 433,24 milioane lei.

Pana la acest moment au fost rambursate sume in valoare de 71,04 milioane euro. Gradul de absorbtie la nivelul regiunii Nord-Vest fiind de 22,63%.

Astfel, pe axa 1 au fost semnate un total de 58 de contracte ce solicita o asistenta financiara de 139,94 milioane euro. Cele mai multe contracte, in numar de 16, au fost semnate in judetul Satu Mare insa proiectele contractate in judetul Cluj solicita cea mai mare finantare nerambursabila, 53,3 milioane lei.

Pe axa 2 "Infrastructura rutiera" au fost contractate 10 proiecte ce solicita o asistenta financiara nerambursabila in valoare de 121,17 milioane euro. Cele mai mari proiecte, in valoare de 34,71 milioane euro, au fost contractate in judetul Salaj.

Pe axa 3 dedicata infrastructurii sociale au fost contractate 55 de proiecte ce solicita o asistenta financiara de 69,97 milioane euro.

Pe axa 4 dedicata mediului de afaceri s-au contractat doua proiecte in valoare totala de 8,55 milioane euro. Ambele proiecte au fost contractate in judetul Bihor.

Nu in ultimul rand pe axa 5 dedicata turismului au fost contractate opt proiecte ce solicita o finantare nerambursabila de 35,11 milioane euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional