Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

380 de apartamente disponibile la vânzare în Doamna Ghica Plaza

ALINA TOMA VEREHA Piaţa Imobiliară /

Valoarea totală a investiţiilor în complexul Doamna Ghica Plaza se ridică la circa 70 de milioane de euro.

Valoarea totală a investiţiilor în complexul Doamna Ghica Plaza se ridică la circa 70 de milioane de euro.

Complexul este gata, iar primii cumpărători se pot muta deja

Compania Doamna Ghica Plaza, dezvoltatorul complexului rezidenţial cu acelaşi nume, a reuşit să vândă, până în prezent, 236 apartamente, respectiv aproximativ 38% din totalul locuinţelor. Avi Shloush, directorul general al Doamna Ghica Plaza, ne-a declarat că, numai în anul 2009, volumul vânzărilor s-a ridicat la 70 de apartamente. Din acestea, prin programul Prima Casă, au fost contractate patru apartamente. "În prezent, mai avem disponibile la vânzare 380 de apartamente", ne-a precizat domnia sa.

Până la sfârşitul lunii decembrie, dezvoltatorul are preţuri de vânzare promoţionale de 900 euro/mp, la care se adaugă TVA. Potrivit lui Avi Shloush, comparativ cu anul 2008, preţurile de vânzare pe mp au scăzut cu aproximativ 15%.

Doamna Ghica Plaza este un proiect finalizat, iar locatarii pot deja să se mute. Avi Shloush ne-a menţionat: "În 2009, apartamentele noastre au fost cumpărate de familii tinere, cu venituri medii spre mari, middle management sau antreprenori. Procentajul de achiziţionare prin credit este aproape egal cu cei care au cumpărat apartamente cu venituri provenite din alte surse, precum vânzarea altui imobil, teren sau moştenire.

Oficialii Doamna Ghica Plaza sus-ţin că nu au avut contracte reziliate până acum, ci s-au confruntat cu câteva solicitări prin care unii clienţi au dorit să schimbe apartamentul cumpărat cu unul mai mare.

Avi Shloush ne-a mai declarat: "Pentru 2010 ne-am propus să atragem mai mulţi cumpărători din segmentul de piaţă middle şi high class, familii tinere cu copii şi tineri căsătoriţi. Din cauza faptului că în următorii 2-3 ani nu se vor mai dezvolta proiecte rezidenţiale noi, cererea pentru apartamente noi finalizate va creşte. Prin urmare, şi preţurile de vânzare vor suporta majorări".

Valoarea totală a investiţiilor în complexul Doamna Ghica Plaza se ridică la circa 70 de milioane de euro.

Ansamblul Doamna Ghica Plaza este situat în zona străzii Doamna Ghica, în apropierea parcului Lunca Florilor. Complexul cuprinde nouă blocuri, iar preţurile actuale ale apartamentelor pornesc de la 60.350 de euro (garsoniere), 69.100 de euro (două camere), 94.956 de euro (trei camere) şi de la 152.144 de euro pentru cele cu patru camere. Imobilele au înălţimi care variază între două subsoluri, parter şi patru etaje şi două subsoluri, parter şi 24 de etaje. Construcţia cartierului a început în august 2007, iar antreprenor general a fost cunoscuta companie Bog"Art.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional