Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

5 mituri despre apartamentele de la etajele superioare

I.D. Piaţa Imobiliară /

Evocasa Armonia

Evocasa Armonia

Apartamentele de la etajele superioare sunt preferabile celor de la primele niveluri ale unui imobil de locuinte. Diferitele puncte slabe ale locuintelor la inaltime sunt mituri nefondate, considera reprezentantii dezvoltatorului Adama.

Piata imobiliara din Romania este atipica fata de alte piete similare. Daca in alte state apartamentele de la nivelurile superioare sunt mai apreciate si mai scumpe, in tara, situatia este diametral opusa, cumparatorii ferindu-se de acest tip de locuinte. Un apartament situat la un etaj superior poate prezenta dezavantaje decat in cazul apartamentelor vechi.

Mai jos sunt prezentate cele mai comune preconceptii cu privire la apartamentele de la ultimele etaje.

Pericol mai mare in caz de cutremur

Actualele constructii de locuinte sunt realizate conform tuturor normelor de rezistenţa si stabilitate adoptate dupa anul 1977 si au structuri menite sa reziste si la cutremure foarte puternice, cu magnitudini de 8 grade pe scara Richter, fara a suferi avarii majore. Constructiile noi de calitate au structuri realizate complet din beton armat si fundatii de tip radier.

In plus, daca structura cladirii este major afectata in timpul unui cutremur, etajul la care se afla locuinta nu va face nicio diferenta, indiferent daca acesta este 1 sau 13.

Avariile periodice ale lifturilor

Daca defectiunea liftului se intinde pe o perioada mai lunga de timp in cazul blocurilor vechi, ceea ce poate deveni o corvoada pentru locatari, acest lucru nu mai este valabil si pentru locuintele noi. Cele mai multe dintre cladirile noi sunt dotate cu generator astfel ca, in cazul unei avarii in furnizarea cu energie electrica, ascensorul duce persoanele aflate in lift la parter, iar usile se deschid automat, neexistand riscul de a ramane blocate.

Probleme cu utilitatile

Persoanele care locuiesc la etajele superioare in blocurile vechi se plang frecvent de timpul indelungat pe care il au de asteptat pana ajunge apa calda la etajul lor, dar si de lipsa caldurii din apartamente. Nu este insa cazul apartamentelor din cladirile nou construite. In acest caz, instalatiile noi pentru apa si caldura reduc considerabil timpul de asteptare, iar cele mai multe dintre ele sunt dotate cu centrala proprie, fie a blocului, fie de apartament. In ceea ce priveste presiunea apei, spre deosebire de blocurile vechi, cele noi sunt prevazute cu statii de pompare (hidrofoare) pentru a preintampina orice fel de problema din acest punct de vedere.

Pierderea caldurii din apartament prin peretii exteriori nu mai este nici ea valabila intrucat constructiile noi sunt izolate termic.

Infiltratii din cauza apei de pe acoperisul ultimului etaj

Producerea de infiltratii din cauza apelor pluviale stranse pe plafon este un alt risc la care sunt supuse doar apartamentele aflate in blocurile vechi, locatarii fiind nevoiti in aceste cazuri sa efectueze reparatii ulterioare atat in interiorul locuintei, cat si la plafon.

In cazul ansamblurilor de locuinte de calitate ridicate recent, inginerii constructori au prevazut sisteme speciale care sa reduca acest risc. Plafoanele sunt proiectate atent luand in calcul in primul rand acest pericol, apele pluviale de pe acoperis si de pe terase sunt colectate, evacuate prin sifoane de pardoseala, dirijate catre instalatiile interioare si, ulterior, catre reteaua de canalizare a orasului.

Departe de spatiul verde

Dorinta multor locatari de bloc care viseaza la propriul spatiu verde amenajat conform preferintelor personale este acum indeplinita si la etajele superioare ale blocurilor noi. Desi la distanta mare fata de sol, acestia beneficiaza acum de balcoane si terase spatioase unde pot avea propriul colt de natura, un balansoar confortabil, dar si o priveliste de la inaltime asupra orasului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional