Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ÎN ANUL FINANCIAR 2014-2015IMMOFINANZ Group a intrat pe pierdere cu 361 milioane euro

Andrei Stan Piaţa Imobiliară /

IMMOFINANZ Group a intrat pe pierdere cu 361 milioane euro

Compania imobiliară Immofinanz Group, prezentă şi pe piaţa din România, a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că a intrat în pierdere cu 361,4 milioane de euro, faţă de un profit de 72 milioane de euro în anul fiscal 2013-2014.

Compania a generat rezultate din operaţiuni în valoare de 316,5 milioane de euro în anul financiar 2014-2015, în creştere cu 17% comparativ cu anul financiar anterior (2013-2014: 270,5 milioane de euro).

Cu toate acestea, pierderile în cea ce priveşte profitul sunt cauzate "de condiţiile economice actuale din Rusia, care s-au reflectat în evaluarea centrelor comerciale din Moscova, dar şi de reducerea valorii contabile a mai multor proprietăţi din Europa de Est, din cauza pieţei competitive sau a proiectelor de modernizare în aşteptare".

Oliver Schumy, CEO-ul companiei, a ţinut să precizeze: "Deteriorarea mediului economic din Rusia a dus, după cum era de aşteptat, la un declin considerabil al veniturilor din chirii de la centrele comerciale din Moscova şi, în consecinţă, la rezultate ale evaluărilor mai scăzute. Veniturile din chirii din segmentul rusesc au totalizat 140,2 milioane de euro în 2014-15 (2013-14: 167,3 milioane de euro), în scădere cu 36,3 milioane de euro, până la 127,2 milioane de euro, la o comparaţie în oglindă." Acesta asigură, totuşi, că "Suntem bine pregătiţi pentru a gestiona această situaţie. Am acordat reduceri temporare ale chiriilor, pentru a oferi un sprijin financiar pe termen scurt chiriaşilor noştri şi, în acelaşi timp, pentru a menţine gradul de ocupare din centrele noastre comerciale cât mai ridicat posibil".

Proprietăţile Immofinanz Group din România reprezintă 14,2% din portofoliul total al companiei şi includ 87 de proprietăţi (20 de investiţii finalizate, şapte în curs de dezvoltare şi 60 de proiecte în curs de analiză), cu o valoare de 949,2 milioane de euro (665,8 milioane de euro - investiţii finalizate, 18,3 milioane de euro - proiecte în curs de dezvoltare, 265,1 milioane de euro - proiecte în curs de analiză). Portofoliul de investiţii finalizate este constituit din opt clădiri de birouri (14,8% din portofoliul total de birouri), patru proprietăţi în sectorul retail (11,3% din întregul portofoliu de retail) şi trei active logistice (4,3% din întregul portofoliu de logistică). Valoarea reală estimată după finalizarea proiectelor în curs de dezvoltare ale Grupului în România se ridică la 97,7 milioane de euro.

La sfârşitul anului financiar 2014-2015, veniturile din închirieri în România au scăzut uşor, la 46,7 milioane de euro (perioada precedentă: 47,8 milioane de euro), şi reprezintă 11% din veniturile totale din închirieri ale Grupului.

Rezultatele operaţionale din România s-au ridicat la 16,7 milioane de euro şi reprezintă 5,3% din rezultatele operaţionale totale ale companiei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional