Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ÎN PRIMA JUMĂTATE A ANULUI FINANCIAR 2013/14Profitul Immofinanz Group a crescut cu peste 50%

F.A. Piaţa Imobiliară /

Profitul net al companiei imobiliare Immofinanz Group a crescut în prima jumătate a anului financiar 2013/14 cu mai mult de 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atingând 159,9 milioane de euro, se arată într-un comunicat de presă.

În prima jumătate a anului financiar 2012/13, compania a înregistrat un profit net de 104,4 milioane de euro.

Veniturile din închirieri sunt de 317,6 milioane de euro, într-o uşoară scădere faţă de perioada similară a anului trecut, când au fost de 326,7 milioane de euro. Rezultatele din vânzarea proprietăţilor au fost de 17,5 milioane de euro în comparaţie cu 18,3 milioane în prima jumătate a anului financiar 2012/2013, iar rezultatele din dezvoltarea proprietăţilor au fost de -1,4 milioane de euro, faţă de 0,3 milioane în perioada de raportare a anului trecut. Vânzarea proprietăţilor a fost de 239,2 milioane de euro, în scădere cu 5,4%, faţă de primul semestru din 2012/2013 când a fost de 253 milioane de euro. Profitul net a crescut cu 53,1% până la 159,9 milioane de euro datorită efectelor pozitive ale schimbului valutar şi datorită evaluării intrumentelor financiare derivate.

"Am vândut proprietăţi în valoare totală de 2,375 miliarde de euro între mai 2010 şi sfârşitul lunii octombrie din acest an, din care 722 doar în primul semestru al anului financiar 2013/2014. Acest lucru înseamnă că aproape am finalizat în numai trei ani şi jumătate, strategia noastră de vânzări concepută pentru cinci ani - mai este nevoie de doar 125 milioane de euro ca să atingem obiectivul de 2,5 miliarde de euro. Având în vedere vânzările din ultimele săptămâni, pot spune că ne vom atinge obiectivul nostru pe cinci ani în cursul acestui an financiar", a declarat Eduard Zehetner, CEO al IMMOFINANZ Group.

Fluxul de numerar din activităţile operaţionale a crescut cu 11,8% de la 165,2 milioane de euro la 184,7 milioane de euro. Numărul mare de proprietăţi vândute în ultimele luni şi refinanţarea au condus la o creştere a ratei capitalului de la 42,3% pe 30 aprilie 2013, la 44% şi la o diminuare de 538 milioane de euro a pasivelor financiare la 31 octombrie 2013, notează compania.

"Creşterea actuală şi procesul de optimizare vor fi continuate pe parcursul şi după încheierea anului financiar curent. Activităţile vor fi axate în continuare pe reducerea costurilor operaţionale în urma restructurării cu succes a Grupului BUWOG, şi în urma generării de flux numerar", se mai arată în comunicat.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional