Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ÎN PRIMUL TRIMESTRUPeste 70.000 de metri pătraţi noi pe piaţa spaţiilor de birouri

F.A. Piaţa Imobiliară /

Primul trimestru al anului a adus pe piaţă 72.000 de metri pătraţi noi spaţii de birouri în 3 clădiri, cu un grad de pre-închiriere de 50% la data finalizării, arată un comunicat al Jones Lang LaSalle.

Cu aceste noi livrări de clădiri de birouri, cuprinzând Sky Tower, Floreasca Office şi West Gate 5, stocul modern de spaţii de birouri în Capitală a depăşit cu puţin 2 milioane de metri pătraţi.

Pentru restul anului, oferta este estimată la 50.000 mmetri pătraţi, în mare reprezentată de un proiect de amploare cu o suprafaţă închiriabilă de 37.500 metri pătraţi şi a cărui finalizare este preconizată pentru T3/T4. În plus, alte două proiecte cu suprafeţe mari, care sunt în prezent în fază de aşteptare, pot fi finalizate şi pot creşte oferta anului 2013 cu încă circa 25.000 metri pătraţi. Pentru alte proiecte cu suprafeţe mici si medii (trei clădiri), finalizarea lucrărilor de construcţie a fost anunţată tot pentru 2013, însă suprafaţa lor cumulată nu depăşeşte 10.000 metri pătraţi.

În ceea ce priveşte piaţa spaţiilor comerciale, în primul trimestru al anului acesta nu s-a înregistrat nicio inaugurare în Bucureşti. La nivel naţional, a fost finalizat un proiect: Uvertura Mall în Botoşani, cu o suprafaţă închiriabilă de 15.000 metri pătraţi, amplasat în zona centrală a oraşului şi care, în ziua inaugurării a marcat un grad de ocupare de 80% . Cu această nouă finalizare, stocul modern de spaţii comerciale la nivel naţional este estimat la 2.4 milioane metri pătraţi (incluzând şi stocul din Bucureşti).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional