Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ÎN PRIMUL TRIMESTRU,Prologis a închiriat în ECE spaţii de circa 300.000 mp

V.B. Piaţa Imobiliară /

Prologis a închiriat în ECE spaţii de circa 300.000 mp

Compania Prologis, ce deţine, operează şi dezvoltă spaţii industriale, a anunţat astăzi că, în primul trimestru din acest an, a închiriat în Europa Centrală şi de Est (ECE) spaţii de aproximativ 300 de mii de metri pătraţi, cu 30% mai mari decât în anul precedent, tranzacţiile încheiate în Polonia reprezentând 44% din totalul de spaţii închiriate în regiune, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Firma a semnat noi acorduri de închiriere pentru o suprafaţă de 105 mii de metri pătraţi şi a înnoit contracte existente ce însumează peste 154 de mii de metri pătraţi. Activitatea rămasă a fost acoperită prin acorduri încheiate pe termen scurt.

În primul trimestru, Prologis a demarat în Polonia trei proiecte de dezvoltare totalizând 56,4 de mii de metri pătraţi, dintre care 27.000 mp spaţiu speculativ în Prologis Park Wroclaw V DC5, 18.200 mp spaţiu speculativ în Prologis Park Wroclaw III DC1 şi 11.200 mp pentru o clădire build-to-suit construită pentru Prime Cargo în Szczecin.

Compania a achiziţionat, de asemenea, Prague Modletice D1, un spaţiu de logistică de 16.000 mp (denumit în prezent Prologis Park Prague D1 West II) amplasat în zona Prague D1 din Cehia.

Având o implicare activă în cinci ţări din regiune (Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia şi România) şi un portofoliu care totalizează peste 3,6 milioane mp, Prologis este principalul operator de clădiri de distribuţie din Europa Centrală si de Est (date valabile la 31 decembrie 2013). Compania activează pe pieţele globale şi regionale din America, Europa şi Asia. La 31 decembrie 2013, Prologis deţinea sau avea investiţii, integral sau prin co-investiţii, în proprietăţi şi proiecte de dezvoltare estimate în total la aproximativ 52,9 milioane mp în 21 de ţări. Întreprinderea închiriază spaţii de distribuţie moderne unui număr de peste 4.500 de clienţi (producători, retaileri, companii de transport, furnizori terţi de servicii logistice şi alte companii).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional