Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ÎN TRIMESTRUL DOI,Prologis a închiriat aproape 520.000 mp de spaţii industriale în regiunea ECE

A.C. Piaţa Imobiliară /

Prologis a închiriat aproape 520.000 mp de spaţii industriale în regiunea ECE

Prologis a închiriat, în trimestrul doi din acest an, în regiunea Europei Centrale şi de Est (ECE), aproape 520.000 de metri pătraţi, în creştere cu 86% comparativ cu perioada similară din 2013, potrivit unui comunicat al dezvoltatorului de spaţii imobiliare industriale.

Tranzacţiile din Polonia au reprezentat peste 57 % din toate contractele de închiriere semnate în regiune.

Această activitate de închiriere a cuprins o serie de contracte noi, pentru o suprafaţă totală de 157.000 mp, reînnoiri de contracte pentru peste 274.000 mp, restul fiind reprezentat de contracte pe termen scurt.

Rata de ocupare în cadrul portofoliului de spaţii deţinute de Prologis ECE a fost de 90,1%, la sfârşitul celui de-al doilea trimestru al anului.

Ben Bannatyne, managing director Prologis pentru Europa Centrală şi de Est a declarat: "Pieţele de închiriere din Europa Centrală şi de Est îşi revin, chiar dacă într-un ritm variabil. Există o creştere a cererii pe pieţele globale din partea clienţilor noştri, acolo unde oferta nu îndeplineşte standardele dorite, iar nivelul chiriilor justifică noi dezvoltări. Acest tip de activitate este din ce în ce mai întâlnită şi datorită faptului că planurile de reconfigurare a supply chain-ului care au fost amânate sunt acum dezvoltate standard".

Prologis operează în mod activ în cinci ţări din regiune (Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia şi România), cu un portofoliu total de peste 3,7 milioane de mp, fiind astfel lider în domeniul parcurilor logistice din Europa Centrală şi de Est.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional