Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

A REDUS PREŢUL DE PORNIRECasa de Insolvenţă Transilvania încearcă să vândă birourile Swan Park prin negociere directă

Piaţa Imobiliară /

Foto: Swanofficepark.com

Foto: Swanofficepark.com

Complexul de birouri Swan Office & Technlology Park din Pipera-Tunari, aflat în faliment, a fost scos la vânzare prin negociere directă de lichidatorul judiciar Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), după mai multe încercări de vânzare prin licitaţie, iar preţul de pornire a fost redus cu aproape 12 milioane euro, la 31 milioane euro, a declarat ieri pentru ziarul BURSA Simona Fîrtat, purtătorul de cuvânt al CITR.

Domnia sa a precizat: "Potrivit planului propus de CITR şi aprobat de creditori, a fost lansată procedura de vânzare prin negociere directă a Swan Offices. Negocierea porneşte la preţul de 31 milioane euro, iar la negociere se poate înscrie orice investitor care achiziţionează caietul de sarcini (ce va fi pus în vânzare după data de 10 iunie) şi depune o ofertă de cumpărare până pe data de 9 iulie"

Complexul, în care au fost investiţi peste 50 milioane euro, a fost dezvoltat de firma Swan Property, controlată de fondul de investiţii Chayton Capital, care a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013, după o decizie pronunţată de Tribunalul Ilfov. Ulterior, proiectul a intrat în faliment. Complexul, cu o suprafaţă de 29 mii mp, a fost finalizat în 2011 şi are un grad de ocupare de circa 45%. Gradul redus de ocupare s-a numărat printre cauzele intrării în insolvenţă.

Swan Office & Technlology Park a fost scos la licitaţie iniţial în decembrie, la un preţ de pornire de 42,7 milioane euro.

CITR vinde cele trei clădiri de birouri care formează complexul, inclusiv terenul de 22.866 mp pe care este construit acesta, precum şi un lot de teren de 5 mii mp pentru dezvoltare ulterioară.

Insolvenţa a fost deschisă la cererea proprietarilor Swan, după ce principalii creditori ai firmei, băncile Volksbank şi UniCredit, au solicitat declanşarea procedurii de insolvenţă, în noiembrie 2012. Tribunalul a aprobat, însă, solicitarea depusă de Swan şi a desemnat Casa de Insolvenţă Transilvania ca administrator judiciar.

Dezvoltatorii proiectului Swan au accesat în 2008 un credit de 92,7 milioane euro de la cele două bănci. Conform datelor Ministerului Finanţelor Publice (MFP), Swan Property avea la finele anului 2012 datorii de 373 milioane lei (aproape 84 milioane euro). Printre chiriaşii proiectului, se numără: Ford, Flanco, Coca-Cola, Vodafone, Renault Technologie Roumanie şi Mercedes-Benz.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional