Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

A sosit ceasul reabilitarii Muzeului Ceasului

I.D. Investiţii /

Muzeului Ceasului "Nicolae Simache"

Muzeului Ceasului "Nicolae Simache"

Contractul de finantare a reabilitarii Muzeului Ceasului "Nicolae Simache" a fost incheiat vineri, 26 iulie.

Ordinul de incepere a executiei lucrarilor va fi dat astazi, iar in data de 31 iulie va fi predat amplasamentul catre constructor.

Lucrarile de restaurare si consolidare propuse prin proiect urmeaza sa recupereze intreg repertoriul de finisaje si decoratii, redandu-se in acest fel edificiului valoarea arhitecturala originara. Lucrarile vizeaza consolidarea structurii, refacerea modenaturii fatadelor, a tamplariei, a finisajelor interioare, a tencuielilor, a pardoselilor, extinderea instalatiilor electrice, de apa si canalizare. De asemenea se vor executa lucrari de amenajare exterioara, trotuare de protectie, alei, imprejmuire, spatii verzi.

Investitia se va ridica la valoarea de 7,95 miloane lei. Prin Programul Operational Regional a fost acordata suma de 5,04 milioane lei pentru finantarea lucrarilor.

Durata de implementare este de 36 de luni, perioada de timp in care va fi restaurat si consolidat monumentul de arhitectura.

Patrimoniul Muzeului Ceasului "Nicolae Simache" numara in prezent peste 4.000 de piese si componente specifice, de mare valoare si atractivitate, ilustrand evolutia sistemelor de masurat timpul din secolele al XVI-lea - al XIX-lea, de la primele ceasuri - cadranele solare, ceasurile arzatoare, cu apa sau cu nisip -, pana la ceasornicele mecanice, cutiile muzicale ce functioneaza cu mecanismele de la ceasornice, precum si ceasurile bijuterii.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional