Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ABSORBŢIE DE FONDURI EUROPENE:Cluj-Napoca, pe primul loc printre polii de creştere

V.B. Piaţa Imobiliară /

Municipiul Cluj-Napoca a fost desemnat drept cel mai activ pol de creştere din ţara noastră, pe baza unui studiu realizat de compania de consultanţă KPMG şi Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (AM POR), conform unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Localitatea a fost dată ca exemplu de bună practică la nivel european, în privinţa modului de absorbţie a finanţărilor alocate polilor de creştere.

Primarul Emil Boc (PDL) a declarat: "Este o recunoaştere a eforturilor pe care întreaga administraţie locală le-a depus în vederea maximizării tuturor şanselor de a atrage bani pentru Cluj-Napoca, aceasta fiind strategia prin care am reuşit să ne diferenţiem calitativ în procesul de absorbţie a finanţărilor nerambursabile şi pe care o vom aborda şi în perioada de finanţare următoare, 2014-2020".

Pe axa 1.1, dedicată polilor de creştere, valoarea efectiv rambursată către municipiu până în prezent se ridică la 170,432 milioane lei (aproximativ 38 milioane euro), dintre care 110,165 milioane lei de la UE şi 60,627 milioane lei contribuţia de la bugetul de stat. Alocarea s-a cifrat la peste 82,41 milioane euro, gradul de contractare a fost de 115,64%, iar gradul de depunere a fost de 131,97%.

Din alte surse de finanţare nerambursabile (alte programe nerembursabile decât cele dedicate polilor de creştere sau alte surse de finanţare decât cele europene), sumele au totalizat peste 171,25 milioane euro, dintre care puţin peste 130,9 milioane euro au reprezentat gradul de contractare, iar restul - gradul de depunere.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional