Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Achizitia de apartamente: Zona nu mai conteaza, pretul este esential

I.D. Piaţa Imobiliară /

Achizitia de apartamente: Zona nu mai conteaza, pretul este esential

Bucurestenii sunt din ce in ce mai dispusi sa renunte la confortul zonei pentru a se incadra intr-un anumit buget cand vine vorba de achizitia unei locuinte. Daca in 2008, 45% dintre bucuresteni considerau zona ca element principal, astazi procentul a scazut pana la 33%, potrivit unui studiu realizat de portalul imobiliar, Imopedia.ro.

Pretul are o relevanta din ce in ce mai mare in luarea deciziei de a achizitiona un apartament. Inainte de inceperea crizei in 2008 in decizia de achizitie a

unei locuinte, pretul avea o pondere de 10%, iar astazi vorbim de o crestere semnificativa, la 27%.

"Bucurestenii se uita in general spre apartamente situate in zonele bune ale

Capitalei. 48% dintre vizitatori si-au manifestat interesul spre cartierele centrale si ultracentrale, procent in scadere cu 17% fata de anul 2008. Se uita la astfel de apartamente, dar atentie, asta nu inseamna insa ca isi permit sa cumpere in aceste zone. Spun acest lucru deoarece o analiza a bugetelor disponibile arata ca 58% dintre bucuresteni vor apartamente care nu depasesc 60.000 euro." spune Razvan Muntean, director general Imopedia.ro.

Zone cu apartamente ce se incadreaza in Prima Casa 4

Bucurestenii interesati de achizitia unei locuinte prin programul Prima Casa vor gasi cele mai multe oferte in cartiere precum Rahova, Giurgiului, Viilor, Piata Sudului sau Gara de Nord. in aceste zone cele mai multe apartamente scoase la vanzare au preturi cuprinse intre 40.000 si 60.000 euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional