Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ACHIZIŢII PUBLICELicitaţia pentru Staţia de Epurare Dănuţoni: poate a treia oară e cu noroc

I.D. Investiţii /

După ce a trebuit să-şi revizuiască factorii de evaluare, acum Apa Serv Valea Jiului SA va trebui să plătească şi "cheltuieli de judecată". Între timp Staţia de Epurarea de la Dănuţoni, judeţul Hunedoara rămâne fără proiectant sau executant.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a dat câştig de cauză societăţii Passavant Roediger GmbH în cazul său contra companiei de apă. Societatea a depus contestaţie împotriva rezultatului procedurii de achiziţie lucrări de construcţie şi servicii de concepţie tehnică cuprinse în contractul "JV-CL-1-Extinderea Staţiei de Epurare a apei uzate Dănuţoni, Valea Jiului".

Passavant Roediger GmbH cerea anularea procesului-verbal al şedinţei de deschidere a ofertelor, anularea procedurii de atribuire, precum şi obligarea autorităţii contractante la plata "cheltuielilor de judecată".

CNSC a dispus, prin hotărârea din data de 3 noiembrie 2011, anularea procedurii de atribuire, aflându-se în imposibilitatea solicitării unou măsuri de remediare a acesteia. Totodată beneficiarul va trebui să plătească suma de 2.250 euro plus TVA contestatarului pentru cheltuieli ocazionate de înaintarea contestaţiei.

Licitaţia pentru contractul "JV-CL-1-Extinderea Staţiei de Epurare a apei uzate Dănuţoni, Valea Jiului" a fost lansată iniţial la data de 27 iulie 2011, serviciile solicitate fiind evaluate la suma de 28,65 milioane lei fără TVA, iar termenul de finalizare de 36 de luni.

Ulterior, la data de 11 august, procedura a fost anulată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice la cauze fiind citată necesitatea revizuirii factorilor de evaluare.

Relansată la data 19 august 2011, a doua licitaţie se para că a avut aceeaşi soartă ca şi înaintaşa sa.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional