Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Acordul de cofinantare pentru modernizarea a trei statiuni turistice a trecut de Guvern

I.D. Investiţii /

Guvernul a aprobat, in sedinta din 21 decembrie 2011, Acordul de cofinantare privind realizarea proiectului-pilot "Dezvoltarea urbana integrata in vederea reabilitarii si modernizarii destinatiilor turistice Borsec, Baile Herculane si Sulina ca suport al activitatilor de turism durabil", semnat la Bucuresti, in data de 11 octombrie 2011.

Principalul rezultat al acestui proiect va fi crearea unui plan strategic de dezvoltare integrat pentru fiecare din cele trei localitati selectate, care va ajuta MDRT sa identifice ariile prioritare de interventie, planurile de actiune specifice pentru fiecare localitate, precum si cerintele pentru investitii ulterioare, luand in considerare resursele publice si private.

La finalizarea proiectului, aceste trei localitati vor beneficia de un plan local de dezvoltare bazat pe necesitati concrete si prioritizate, cu obiective masurabile si cu un sistem de monitorizare capabil de a evalua etapizat realizarile si de a repera ariile care necesita interventii ulterioare.

Totodata, in cadrul sedintei de miercuri Guvernul a adoptat hotararea pentru aprobarea Memorandumului de intelegere intre MDRT si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Cooperarea dintre Guvernul Romaniei si PNUD se realizeaza in cadrul Programului de tara 2010 - 2012, prin care MDRT reuseste sa isi indeplineasca atat strategia si politicile de dezvoltare, cat si sa elaboreze si sa implementeze diferite proiecte cu scopul indeplinirii Planului strategic national. Obiectivul strategic general de dezvoltare a turismului il reprezinta transformarea Romaniei intr-o destinatie turistica competitiva la nivel international.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional