Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ADAMADezvoltatorii puternici ar prefera să îngheţe proiectele decât să mai reducă preţurile

Alina Toma Vereha Piaţa Imobiliară /

Adama a livrat cumpărătorilor mai mult de 200 de apartamente în 2008 şi va finaliza peste 500 până la sfârşitul acestui an.

Adama a livrat cumpărătorilor mai mult de 200 de apartamente în 2008 şi va finaliza peste 500 până la sfârşitul acestui an.

Există speculaţii diverse privind programul Prima Casă şi efectele lui pe piaţa imobiliară. Situaţia putea fi mult mai neatractivă, apreciază conducerea dezvoltatorului imobiliar Adama. Criza nu va dura la infinit, iar piaţa imobiliară românească a ajuns la o maturitate la care atât scăderile, cât şi creşterile artificiale nu vor mai fi acceptate, arată, într-un comunicat de presă, conducerea Adama.

<În opinia nostră, preţurile proprietăţilor s-au redus atât de mult cât se putea. Deja, de-acum înainte, dezvoltatorii puternici ar prefera să îngheţe proiectele decât să mai reducă preţurile>, afirmă Asher Laxx, sales&marketing manager Adama.

Adama a livrat cumpărătorilor mai mult de 200 de apartamente în 2008 şi va finaliza peste 500 până la sfârşitul acestui an. În prezent, compania are în construcţie alte câteva mii. , a mai declarat Asher Laxx.

Domnia sa apreciază că această perioadă de criză economică este cel mai bun moment pentru achiziţionarea de proprietăţi, pentru că foarte mulţi dezvoltatori sunt în criză de lichidităţi sau trebuie să-şi acopere datorii urgente, făcute la alte investiţii. Dacă acestor avantaje li se mai adaugă şi facilităţi de cumpărare din partea Guvernului, cumpărătorii cu cash nu ar mai trebui să stea pe gânduri.

Potrivit lui Asher Laxx, în ultimul an, toţi cei care îşi doreau un apartament s-au hotărât să mai aştepte, să prospecteze, să fie siguri că au făcut cea mai bună alegere. Preţurile au scăzut, uneori spectaculos, de cele mai multe ori în nişte procente rezonabile, această scădere având însă un rezultat bulversant: oamenii au hotărât să aştepte în continuare, până când piaţa se va stabiliza. Domnia sa atrage atenţia că această stabilizare poate să însemne, în condiţii de criză economică, o nouă creştere bruscă a preţurilor.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional