Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ADR: 18,85 milioane euro pentru finanţarea proiectelor de reabilitare a unităţilor de învăţământ

A.C. Piaţa Imobiliară /

ADR: 18,85 milioane euro pentru finanţarea proiectelor de reabilitare a unităţilor de învăţământ

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru anunţă că la nivelul Regiunii Centru sunt disponibile 18,85 milioane euro pentru finanţarea proiectelor de reabilitare a unităţilor de învăţământ, potrivit unui comunicat remis, astăzi, redacţiei.

Lansarea acestui nou apel de proiecte se datorează Deciziei Comisiei Europene C (2013)/9772, de realocare a unor fonduri europene. Proiectele se pot depune în intervalul 12 martie - 16 aprilie, anul curent. Sunt eligibile proiectele în care solicitanţii, în calitate de autoritate contractantă, au încheiat deja un contract de lucrări pentru activitatea ce va face obiectul cererii de finanţare.

Contractul de lucrări deja încheiat trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: achiziţia să fi fost lansată în Sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP) după 01.01.2007 iar datele limită pentru finalizarea lucrărilor şi a ultimei plăţi către constructor să se efectueze înainte de 31.12.2015. Pot cere finanţare unităţile administrativ-teritoriale, respectiv primăriile de oraşe, municipii şi comune, precum şi consiliile judeţene. Sunt de asemenea eligibile parteneriatele dintre unităţile administrativ-teritoriale şi unităţile de învăţământ pre-universitar de stat ce îşi desfăşoară activitatea în imobile aflate în domeniul public al unităţilor. Fondurile se alocă din bugetul domeniului major de intervenţie 3.4 - Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă.

Simion Creţu, director general ADR Centru, a declarat: "Prin acest nou apel de proiecte, unităţile de învăţământ unde sunt deja demarate lucrările de reabilitare, au o şansă să se finalizeze. În cazul în care proiectele depuse şi contractate pe acest nou apel nu acoperă întreaga sumă şi vor mai rămâne fonduri nerambursabile disponibile, vor intra la finanţare proiectele ce se află în prezent în lista de rezervă a acestui domeniu. În prezent, în Regiunea Centru avem 33 de şcoli ce se reabilitează cu fondurile alocate anterior, iar peste 10.000 de elevi beneficiază de noile clase de studiu şi echipamente".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional