Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Aeroportul Cluj-Napoca va fi extins

A.D. Investiţii /

Aeroportul Cluj-Napoca va fi extins

Comisia Europeana a aprobat cererea de finantare pentru proiectul avand ca obiectiv realizarea de studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri si marfa la Aeroportul International Cluj-Napoca, au anuntat reprezentantii Consiliului Judetean Cluj.

Proiectul are o valoare de doua milioane de euro, finantarea urmand a fi asigurata in proportie de 50% din fonduri nerambursabile TEN-T, iar 50% din fonduri proprii ale aeroportului.

Studiile pe care le include acest proiect au drept scop realizarea unei infrastructuri complexe care sa conecteze actualele terminale de pasageri si serviciile oferite la reteaua de cale ferata pentru calatori, precum si realizarea unei legaturi de transport marfa intre reteaua de cale ferata si viitorul terminal cargo al aeroportului. Obiectivele acestor studii sunt de a evalua fezabilitatea si sustenabilitatea unui sistem de transport intermodal.

"Contribuind la conturarea si implementarea unei abordari strategice si coordonate in ceea ce priveste extinderea si modernizarea aeroportului, proiectul are o importanta majora atat pentru dezvoltarea Aeroportului International Cluj-Napoca, cat si pentru dezvoltarea judetului Cluj si a intregii regiuni deservite", a precizat presedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Aeroportul International Cluj-Napoca functioneaza ca regie autonoma aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional