Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

AFI Europe isi continua expansiunea in Romania

A.D. Investiţii /

AFI Palace Ploiesti.

AFI Palace Ploiesti.

Dezvoltatorul AFI Europe Romania va inaugura centrul comercial AFI Palace Ploiesti pe 3 octombrie, anul curent. Obiectivul este deja inchiriat in proportie de 90%, iar reprezentantii companiei estimeaza atingerea unui nivel de 100% la deschidere.

In acest an, AFI a inceput constructia cladirilor de birouri AFI Park 2 si AFI Park 3, adiacente centrului comercial AFI Palace Cotroceni, din Bucuresti. Fiecare cladire va avea o suprafata inchiriabila de 12.200 mp. AFI Park 2 va fi finalizat in primul trimestru al anului viitor, iar AFI Park 3, in octombrie 2014.

Aceasta dupa ce, anul trecut, dezvoltatorul a livrat prima cladire de birouri din complexul AFI Park, inchiriata in prezent in proportie de 97%.

Principalul activ al companiei in Romania ramane centrul comercial AFI Palace Cotroceni, care a continuat sa isi imbunatateasca performantele. Astfel, venitul net al mall-ului a totalizat 7,1 milioane de euro in al doilea trimestru din 2013, in crestere cu 13% fata de aceeasi perioada a anului precedent. De asemenea, venitul net al centrului comercial in prima jumatate a acestui an s-a ridicat la 14,1 milioane de euro, cu 7,6% mai mare fata de primul semestru din 2012.

AFI Europe Romania mai are in plan dezvoltarea altor doua proiecte de retail: AFI Palace Arad si AFI Palace B.Noi (Bucurestii Noi).

AFI Properties, compania mama a AFI Europe, a inregistrat o crestere a venitului de 32%, pana la 51 milioane de euro, in primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2012.

De asemenea, venitul net al companiei a ajuns la 32,3 milioane de euro in primele sase luni ale anului, in crestere cu 47% fata de prima jumatate a anului precedent.

Romania reprezinta cea mai importanta piata pe care AFI Properties isi concentreaza in prezent activitatile de dezvoltare, prin intermediul subsidiarei sale AFI Europe, au declarat reprezentantii companiei.

Suprafata totala a activelor AFI Properties a ajuns la aproape 500.000 mp, iar capitalul propriu depaseste jumatate de miliard de euro.

In afara Romaniei, AFI Europe desfasoara activitati in alte sapte tari din Europa Centrala si de Est si din Europa de Sud-Est, printre acestea numarandu-se Cehia, Serbia, Germania si Polonia.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional