Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

AFI va incepe constructia celei de-a doua cladiri de birouri din Cotroceni

A.D. Investiţii /

Prima cladire din complexul AFI Park Cotroceni.

Prima cladire din complexul AFI Park Cotroceni.

Dezvoltatorul AFI Europe Romania va incepe in mai putin de o luna constructia celei de a doua cladiri de birouri din complexul AFI Park Cotroceni, adiacent centrului comercial. Aceasta va avea o suprafata totala inchiriabila de aproape 15.000 mp si urmeaza sa fie inaugurata in al doilea trimestru al anului 2014, a anuntat David Hay, CEO AFI Europe Romania, cu ocazia inaugurarii primei cladiri din complex.

Pana in prezent a fost desemnat antreprenorul pentru realizarea fundatiilor si conectarea la utilitati a celei de a doua cladiri.

In total, ansamblul de birouri va cuprinde in jur de 70.000 mp inchiriabili. "Strategia pentru AFI Park este de a realiza o cladire la un an - un an si jumatate", a adaugat domnul Hay.

Prima cladire clasa A inaugurata are un regim de inaltime doua subsoluri + parter + 10 etaje si dispune de o suprafata inchiriabila de 11.800 mp (aproximativ 20.000 mp suprafata construita). Imobilul este deservit de 180 de locuri de parcare subterane. Investitia totala pentru prima cladire a fost de aproximativ 19,5 milioane de euro.

Aproape 70% din prima cladire este deja inchiriata, principalii chiriasi fiind companii din domeniul IT. "Exista un interes foarte mare si pentru a doua cladire. In 4-6 luni ne asteptam sa semnam primele contracte (n.r. de pre-inchiriere)", a precizat Horia Moldovan, associate director in cadrul companiei de consultanta imobiliara The Advisers / Knight Frank, agentul responsabil de inchirierea cladirilor.

Chiria practicata in prezent pentru priam cladire este de 15 euro pe mp pe luna. "Pana la sfarsitul anului 2012 speram sa o inchiriem in totalitate", a mentionat David Hay.

AFI Europe Romania mai are in constructie doua centre comerciale. Astfel, AFI Palace Ploiesti, la care lucrarile au inceput in luna mai, anul curent, va fi inaugurat la 1 octombrie 2013. Proiectul dispune de o suprafta inchiriabila de aproximativ 29.000 mp. Pana in prezent este pre-inchiriat in proportie de peste 62%. De asemenea, in cartierul Bucurestii Noi din Capitala, dezvoltatorul construieste un centru comercial cu o suprafata similara celui din Ploiesti. Acesta ar urma sa fie finalizat la sfarsitul anului 2013 sau primul tirmestru din 2014.

AFI Europe Romania mai are in plan construirea unui parc de retail la Arad, iar pe termen mediu a unui ansamblu de birouri de 62.000 mp inchiriabili in zona Progresului din Bucuresti.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional