Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Al doilea cel mai mare parc fotovoltaic din Europa se va inalta la Tarnaveni

www.raportuldeinvestitii.ro Investiţii /

Al doilea cel mai mare parc fotovoltaic din Europa se va inalta la Tarnaveni

Orasul Tarnaveni va deveni unul din cele mai importante centre de producere a energiei din Romania dupa inaugurarea unui parc fotovoltaic in valoare de 72 de milioane euro.

Parcul va fi intesat din peste 150.000 de panouri fotovoltaice, peste 5 km de cabluri electrice subterane si peste 300 de km de cabluri electrice trasate in interiorul parcului. Contractul de executie al parcului urmeaza sa fie semnat pe data de 15 martie, cu compania timisoreana Sol Stark Power, conform datelor de pe www.raportuldeinvestitii.ro. Un aspect important al acestei investitii este impactul redus pe care il va avea asupra mediului. Sistemul de prindere al panourilor va fi unul ecologic, ce nu va necesita fundatii din beton, astfel, cele 109 ha folosite pentru amplasarea parcului, vor putea fi folosite in continuare ca teren de pasunat, destinatia de pana in prezent a terenului.

Putearea instalata a parcului va fi de 36 MW.

La realizarea celui mai mare parc solar din Europa a contribuit si o companie romaneasca. Anul trecut, la granita dintre Germania si Danemarca, compania Energy Mohring, a inaugurat un astfel de parc cu o capacitate instalata de 83 MW. Investitia s-a ridicat la 130 milione Euro, iar la montajul celor 400.000 de panouri solare care echipeaza parcul a contribuit firma Enercons Guset.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional