Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Alba Iulia - Se construiesc şi locuinţe sociale şi locuinţe pentru tineri

F.A. Locuinţe /

În Municipiul Alba Iulia, 99% din construcţiile realizate în ultimii ani sunt în regim privat şi doar 1% sunt construite de stat. În ultimii 5 ani, au fost date în folosinţă patru blocuri ANL a câte 20 de apartamente fiecare. În acelaşi interval, au fost construite 2.000 de apartamente în regim privat şi 1.000 de case, conform reprezentanţilor Primăriei Municipiului Alba Iulia.

La Primăria Alba Iulia erau înregistrate 75 de cereri pentru locuinţe sociale.

Anul acesta, pentru chiriaşii evacuaţi sau care urmează să fie evacuaţi din casele retrocedate, conform OUG nr. 74/2007, va începe construcţia a 75 de apartamente dispuse pe trei scări a câte 25 de unităţi. Deja a avut loc procedura de licitaţie pentru atribuirea lucrărilor, iar anul viitor ar trebui să fie finalizate. Finanţarea este asigurată 80% de la bugetul de stat , iar restul de 20% revine primăriei.

Anul acesta a mai fost recepţionat un bloc ANL cu 20 de apartamente, pentru care în prezent se fac repartizările, ne-au mai precizat aceleaşi surse.

De asemenea, mai erau depuse la ANL proiecte pentru 3 blocuri totalizând 76 de apartamente, precum şi pentru un ansamblu de locuinţe înşiruite.

Toate aceste demersuri vin în contextul în care sunt înregistrate în jur de 200 de cereri pentru obţinerea unei locuinţe ANL.

Primăria Alba Iulia nu are în prezent în desfăşurare proiecte prin parteneriat public-privat în domeniul construcţiilor, dar are proiecte în derulare prin această formulă pentru trasee istorice şi turistice şi transport local, a subliniat domnul Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional