Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ALERT"Romania Invest" vrea să cumpere locuinţe de 40 milioane de euro

A.T. Piaţa Imobiliară /

Fondul de investiţii norvegian "România Invest" a anunţat, astăzi, într-o conferinţă, că va aloca aproximativ 40 milioane de euro pentru achiziţia de apartamente în faza de proiect, în măsura în care va găsi locuinţele potrivite pentru achiziţie. Suma reprezintă doar avansurile ce vor fi achitate în acest an. Decizia fondului a fost luată de întreg comitetul director norvegian, ca urmare a rezultatelor organizaţiei de vânzări ("Be Igloo") în anul 2009 şi profitând de nivelul avantajos al preţurilor locuinţelor din această perioadă.

După cei patru ani de prezenţă în România şi după cinci ani de analiză a economiei româneşti, norvegienii au decis că ţara noastră are un mediu economic stabil, că puterea de cumpărare a românilor va creşte în următorii ani şi că nevoia de locuinţe noi atinge valori care justifică noi achiziţii şi o dezvoltare pe termen lung.

Bjorn Hauge, directorul pentru România al fondului norvegian, a declarat: "Avem încredere în piaţa românească şi în puterea de cumpărare a românilor, dar şi în metodele noastre de vânzare a locuinţelor. Consider că România este, în continuare, o ţară cu potenţial de dezvoltare şi că activitatea fondului în această ţară poate fi extinsă pe mai mulţi ani decât preconizasem iniţial".

Divizia de vânzări a fondului, "Be Igloo", şi-a început activitatea în România în urmă cu un an. "Be Igloo" a vândut şi livrat, în 2009, 45 de apartamente complet finalizate şi alte 10 de la începutul acestui an până în prezent. Directorului de marketing al "Be Igloo", Nimrod Zvik, a declarat că reuşita vânzărilor pe timp de criză se datorează modalităţilor de finanţare flexibile pentru oamenii cu venituri medii în perioada în care băncile nu acordau credite.

Compania intenţionează să vândă şi apartamente în stadiu de proiect, printr-un fond de garantare care să facă sigur şi acest gen de tranzacţie pentru cumpărătorii finali.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional