Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Amsambluri low-cost scoase la vanzare la tiMOn

I.D. Piaţa Imobiliară /

Proiecte rezidentiale noi amplasate in Bucuresti si in zonele limitrofe vor fi pentru prima oara scoase la vanzare la Targul Imobiliar National-tiMOn. Evenimentul se desfasoara perioada 25-28 octombrie in Piata Constitutiei din Capitala.

Cele cinci ansambluri au o valoare totala de 52 de milioane de euro, 40% din aceasta investitie reprezinta capital romanesc.

Toate ansamblurile cu dezvoltatori romani se adreseaza segmentului low al pietei, in timp ce investitiile straine tind sa tinteasca spre cumparatori cu venituri mai mari.

Dintre dezvoltatorii romani care au decis sa investeasca in rezidential amintim ansamblurile Dream Residence care a costat 8 milioane de euro, North 24 Resindence cu o investite 2,5 milioane de euro dar si ansamblul rezidential din zona de nord a Bucurestiului, Epoque Residence care a necesitat o investitie de 3 milioane de euro.

Vlad Vlasceanu, director tIMOn, precizeaza:

"Ajuns la a XXII editie, tiMOn si-a castigat reputatia de barometru al pietei imobiliare romanesti. In fiecare an, Targul Imobiliar National este locul in care se lanseaza cele mai noi proiecte rezidentiale dar si evenimentul care da pulsul pietei de real estate din Bucuresti."

Pe fondul cresterii cererii de apartamente noi in zonele centrale ale capitalei dezvoltatorii s-au orientat catre o noua nisa: "proiectele de buzunar".

Acestea sunt ansambluri rezidentiale de dimensiuni considerabil reduse fata de complexurile rezidentiale cu care piata era obisnuita, ceea ce inseamna costuri mult mai mici de constructie care se vor vedea in pretul final de vanzare. Dezvoltatorii si toti cei implicati in piata imobiliara considera acest nou segment ca un trend care va prinde in curand foarte bine la clientii care isi doresc sa achizitioneze unu apartament nou, intr-o zona centrala la preturi mai mult decat avantajoase.

Vor fi prezente la tIMOn 30 de astfel de ansambluri, toate in zona Bucurestii Noi si toate cu regim de inaltime P+2 sau P+3.

In premiera la un targ imobiliar romanesc, tIMOn va gazdui de asemenea un spatiu adresat segmentului business to business. Acesta va oferi spre tranzactionare 2.000.000 mp de spatii de birouri in Bucuresti, cu preturi incepand de la 6euro/mp, 100 de spatii comerciale in toate zonele Bucurestiului, totalizand 9600 mp, cu preturi de la 10 euro/mp si cinci hoteluri functionale, cu preturi intre 2,5 si 9,5 milioane euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional