Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ANAF verifică peste 7.000 de persoane fizice cu tranzacţii imobliare de 15 miliarde lei

F.A. Piaţa Imobiliară /

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) verifică 7.145 de persoane, care au efectuat, în perioada 2006 - 2008, 85.442 tranzacţii cu terenuri sau construcţii noi, cu o valoare totală de 14,88 miliarde lei, potrivit unui comunicat al Agenţiei.

ANAF precizează că persoanele fizice care au realizat tranzacţii imobiliare cu terenuri construibile şi construcţii noi, care au caracter de continuitate, aveau obligaţia înregistrării în scopuri de TVA în condiţiile prevăzute la art. 152 din Codul fiscal sau înainte de începerea activităţii economice conform prevederilor art. 153 din Codul fiscal şi plăţii TVA la bugetul de stat aferentă livrărilor.

Potrivit Agenţiei, persoanele fizice care au achiziţionat construcţii noi şi terenuri construibile în vederea utilizării în scop personal nu au obligaţia plăţii taxei pe valoare adăugată.

Agenţia a răspuns informaţiilor apărute în presă, potrivit cărora circa 9.600 de nume din toată ţara, dintre care 3.400 sunt din Bucureşti, ar fi controlate de ANAF pentru recuperarea TVA neachitată pentru tranzacţiile imobiliare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional