Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ANUL TRECUT:LEM`S, 11 magazine noi şi o creştere de 10%

V.B. Piaţa Imobiliară /

LEM`S, 11 magazine noi şi o creştere de 10%

Lemet, unul dintre cei mai mari producători de mobilă la nivel naţional, a încheiat anul trecut cu toate obiectivele de afaceri atinse şi încasări de 231 milioane lei, în creştere cu 10% faţă de 2012, în contextul în care piaţa de mobilă s-a situat, în primele 10 luni din 2013, la circa 2,4 miliarde lei, în scădere cu 1,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012, conform unui comunicat remis astăzi redacţiei.

Direcţiile strategice pe care Lemet s-a axat în ultimii ani şi care au contribuit la creşterea anuală a cifrei de afaceri au fost: investiţii în tehnologie (care au dus la realizarea de produse noi, calitativ superioare), dezvoltarea continuă de programe noi de mobilă (portofoliul crescând constant) şi dezvoltarea reţelei de magazine Lem"s cu noi unităţi amplasate în special în malluri.

Anul trecut, compania a investit peste 12 milioane de lei pentru deschiderea a 11 noi magazine Lem"s în oraşe mari. În prezent, reţeaua a ajuns la peste 100 unităţi (magazine Lem"s şi parteneri Lemet) şi o suprafaţă totală de retail, la nivelul întregii ţări, de peste 65 mii metri pătraţi.

Dintre produsele de mobilier lansate recent, segmentul de produse premium creşte constant. 48% din vânzările realizate anul trecut sunt reprezentate de produsele premium şi lux.

"În 2013, am vândut peste 3 mii de bucătării Gazelle şi aproximativ 1 mie de livinguri New York. Sectorul premium este în creştere şi va continua acest trend şi în anii următori", precizează Alexandru Rizea, director general Lemet.

În 2013, Lem"s a inaugurat în Capitală magazinele în zonele Mihai Bravu şi Bucur Obor, pe lângă cele din Ghencea şi Berceni. Magazinul Lem"s din Bucur Obor este ultimul inaugurat la sfârşitul anului trecut, cu o investiţie totală de 1,6 milioane lei.

Magazinele de mobilă ale fabricii Lemet operează sub brandul Lem"s şi sunt amenajate la acelaşi standard calitativ în toate judeţele ţării, se mai arată în comunicat.

Compania Lemet a dezvoltat brandul de magazine Lem"s pentru desfacerea produselor sale. În prezent, reţeaua Lem"s are cea mai mare acoperire la nivel naţional, peste 65 mii metri pătraţi de retail amenajaţi în toate judeţele la acelaşi standard. Atât în fabrica Lemet, cât şi în reţeaua Lem"s activează peste 1.350 de angajaţi.

Fabrica Lemet din Câmpina a fost înfiinţată în 1991, în prezent halele de producţie acoperind o suprafaţă de peste 35 mii metri pătraţi. Capacitatea actuală anuală de prelucrare a fabricii de mobilă Lemet este de aproximativ 3,5 milioane de panouri prelucrate tip pal. Liniile de producţie sunt complet automatizate, bazându-se pe cele mai noi tehnologii existente la nivel mondial.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional