Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Anul viitor vor demara lucrarile la autostrada Pitesti-Craiova

A.D. Investiţii /

Anul viitor urmeaza sa fie demarata constructia autostrazii (sau drumului expres) ce va lega Pitestiul de Craiova. Artera de aproape 100 km lungime va costa in jur de 500 milioane de euro si va fi realizata in regim de concesiune.

"O regiune, asa cum este Oltenia, are nevoie de infrastructura. Anul viitor, prin concesiune, pornim proiectul de autostrada sau drum expres Pitesti-Craiova, o sa vedem exact in functie de valoarea traficului calculat. In acest fel, Craiova va fi legata prin autostrada pana la Constanta", a declarat primul-ministru Victor Ponta.

Procedura de concesiune pentru artera Pitesti-Craiova urmeaza sa fie declansata cel mai probabil in cursul lunii februarie anul viitor. Lucrarile nu ar trebui sa dureze mai mult de doi ani. Investitorul privat va construi drumul din fonduri proprii si isi va recupera investitia prin aplicarea unei taxe, iar eventualele diferente vor fi acoperite din bugetul de stat.

De asemenea, anul viitor urmeaza sa fie finalizat drumul de legatura dintre Craiova si Calafat, care se va continua cu noul pod Calafat-Vidin, legand Romania de Bulgaria. In paralel, urmeaza sa fie finalizata si centura de sud a Craiovei, a mai spus primul-ministru.

Recent a demarat procedura de concesiune si pentru tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional