Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Apartamentele au inregistrat cele mai mici preturi din ultimii 3 ani

A.D. Piaţa Imobiliară /

Apartamentele au inregistrat cele mai mici preturi din ultimii 3 ani

Pretul mediu solicitat pentru apartamentele din Romania a fost in luna februarie de 986 euro pe mp util, cea mai mica valoare inregistrata de la inceputul crizei (2008) si in scadere cu 13 euro fata de luna precedenta. Fata de februarie 2011, nivelul s-a redus cu 4,6%, potrivit unui studiu realizat de portalul imobiliare.ro.

"Vremea de afara a inghetat la propriu nu doar entuziasmul proprietarilor de apartamente vechi manifestat in cursul lunii ianuarie, dar si interesul cumparatorilor, reducand numarul vizitelor considerabil. Cea mai mare scadere de pret s-a inregistrat in Bucuresti, unde apartamentele s-au ieftinit in medie cu 2% in doar 30 de zile. La nivel national, asistam la atingerea unui nou prag minim al ultimilor ani", a precizat Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.

Astfel, valoarea medie ceruta pentru apartamentele din Bucuresti a fost in luna februarie 2012 de 1.148 euro pe mp util, in scadere cu 2% fata de luna precedenta. In cazul apartamentelor noi, pretul mediu a fost de 1.338 euro pe mp, in timp ce apartamentele vechi au inregistrat un nivel de 1.067 euro pe mp.

In tara, preturile medii au cunoscut reduceri fata de luna ianuarie majoritatea oraselor mari: Brasov (-0,9% pana la 858 euro pe mp), Cluj-Napoca (-0,6%, pana la 934 euro pe mp), Constanta (-0,5%m pana la 917 euro pe mp) si Ploiesti (-0,9%, pana la 870 euro pe mp).

In schimb, piata rezidentiala din Timisoara a cunoscut o evolutie diferita, pretul mediu crescand in luna februarie cu 1% comparativ cu luna precedenta, ajungand la 821 euro pe mp util.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional