Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Apartamentele din Capitala ating un nou prag minim

I.D. Piaţa Imobiliară /

Apartamentele din Capitala ating un nou prag minim

Preturile afisate pentru apartamentele din Capitala in luna martie s-au ridicat la o valoare medie de 1.145 euro/mp util, in scadere cu 0,3% fata de luna precedenta. Se atinge astfel un nou prag minim al preturilor apartamentelor inregistrat la nivelul Bucurestiului, de la inceputul crizei incoace, informeaza portalul Imobiliare.ro.

Tendinta de scadere a fost resimtita doar pe segmentul apartamentelor noi, pretul mediu solicitat pentru apartamentele vechi inregistrand o crestere usoara.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna martie la valoarea de 1.321 euro/mp util, in scadere cu 1,3% fata de februarie, cand valoarea medie a unui metru patrat util era de 1.338 euro. In comparatie cu martie 2011, pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Capitala este cu 0,7% mai mic. Cea mai dinamica evolutie au avut-o apartamentele noi cu trei camere, care continua sa se ieftineasca simtitor, pretul mediu solicitat pentru aceasta categorie inregistrand o scadere de 2,1% in ultimele 30 de zile. Pretul apartamentelor noi cu doua camere a inregistrat insa o crestere de 0,4% in martie, in timp ce garsonierele s-au ieftinit cu 0,5%.

Luna martie a adus modificari de preturi si in cazul apartamentelor vechi din Capitala, insa intr-un sens complet diferit. Valoarea indicelui imobiliare.ro pentru aceasta categorie de apartamente a ajuns la 1.073 euro/mp de suprafata utila, cu 0,6% mai mult decat in luna precedenta si cu 2,5% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut. Pe categorii de apartamente, cea mai mare oscilatie a fost inregistrata in cazul garsonierelor care s-au scumpit cu aproape 2 procente, dar si al apartamentelor cu patru camere al caror pret a crescut cu 0,8% in ultimele 30 de zile. Pretul unitatilor vechi cu doua camere a stagnat in martie, iar apartamentele cu trei camere s-au scumpit cu 0,2%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional