Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Apartamentele executate silit, mai multe si mai scumpe

I.D. Piaţa Imobiliară /

Apartamentele executate silit, mai multe si mai scumpe

Cele mai ieftine apartamente executate silite au putut fi achizitionate in luna ianuarie in orasele Satu Mare si Calarasi, unde s-au inregistrat preturi de 655 lei/mp si respectiv 730 lei/mp, potrivit portalului destinat publicarii anunturilor de licitatii pentru executarile silite de bunuri mobile si imobile Heima.ro.

In schimb cele mai mari preturi in cazul apartamentelor scoase la licitatie de catre banci au fost in marile orase, in ciuda numarului foarte mare de apartamente executate silit. Pe primul loc al celor mai scumpe apartamente executate silit in ianuarie 2012, se plaseaza judetul Mures, cu un pret mediu de 4.760 lei pe metru patrat. In Bucuresti, suprafata totala a apartamentelor executate silit a reprezentat 1.108 mp, la un pret mediu de 4.428 lei/mp.

Pe locul trei al celor mai scumpe apartamente executate silit s-a situat Cluj, unde pretul pe metru patrat al unui apartament executat silit a fost de 4.421 lei.

Zona mediana a preturilor apartamentelor ajunse in executare silita, scose la licitatie de catre creditori a fost reprezentata de preturi in jurul a 500-600 de euro pe mp. Astfel in Vaslui, pretul a fost de 2.070 lei, in Tulcea de 2.023 lei, in Iasi de 2.434 lei.

Se scumpesc apartamentele executate silit?

In ianuarie apartamentele in executare silita au avut o marja a preturilor de pornire a licitatiilor intre aproximativ 150 de euro (655 lei/mp) si 1107 euro (4.760 lei/mp). Comparativ cu luna decembrie preturile apartamentelor executate silit in ianuarie sunt mai mari.

In Bucuresti, desi suprafata totala a apartamentelor in executare silita a fost mai mare in ianuarie decat in decembrie 2011, pretul pe metru patrat este mai mare cu aproape 34% in ianuarie decat in decembrie. La fel si in judetele Gorj si in Buzau, unde preturile au fost mai mari cu 58% respectiv 33%. Scaderi de pret s-au inregistrat in judetele Prahova si Dolj, 21% respectiv 29%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional