Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Apartamentele noi din Capitala s-au ieftinit

I.D. Piaţa Imobiliară /

Apartamentele noi din Capitala s-au ieftinit

Pretul mediu al apartamentelor noi si vechi calculat la nivelul intregii Capitale a crescut in luna octombrie pana la valoarea de 1.131 euro/mp util. Valoarea este cu 0,4% mai ridicata decat cea inregistrata in luna precedenta, arata un studiu realizat de portalul imobiliare.ro.

In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, pretul mediu pentru apartamentele Bucuresti arata in octombrie o valoare mai mica cu 4,2%.

Preturile apartamentelor noi, in scadere drastica

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna octombrie la valoarea de 1.277 euro/mp util. Astfel, pe acest segment s-a inregistrat o scadere destul de importanta (0,9%) fata de luna septembrie. In comparatie cu octombrie 2011, pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Capitala este in prezent cu aproximativ 7,3% mai mic. Desi garsonierele noi s-au scumpit in acest interval cu 0,9%, apartamentele cu doua si trei camere s-au ieftinit considerabil, cu 1,6% si 1,4% in ultimele treizeci de zile. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele noi sunt cu pana la 10% mai ieftine, cea mai mare diferenta fiind intalnita in cazul unitatilor cu doua camere.

Apartamentele vechi cu trei camere s-au scumpit cel mai mult

Luna octombrie a adus modificari de pret si in cazul apartamentelor vechi din Capitala. Acestea s-au scumpit cu 0,4%. Cu o valoare medie de 1.054 euro/mp de suprafata utila, acestea sunt cu 4,3% mai ieftine decat in aceeasi perioada a anului trecut. Pe categorii de apartamente, cea mai mare oscilatie a fost inregistrata in cazul unitatilor cu trei camere, care s-au scumpit cu 0,7%. Apartamentelor cu doua camere s-au scumpit, la randul lor, cu 0,6% in ultimul interval analizat. In acelasi timp, garsonierele s-au ieftinit cu 0,4%. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, cea mai mare diferenta de pret este constatata in cazul garsonierelor care sunt mai ieftine, in prezent, cu peste 6%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional