Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Apartamentele vechi se ieftinesc, cele noi se scumpesc

A.D. Piaţa Imobiliară /

Apartamentele vechi se ieftinesc, cele noi se scumpesc

Pretul mediu solicitat la nivel national pentru apartamente a fost in luna noiembrie 2011 de 1.024 euro pe mp util, valoare aproape identica raportat la luna precedenta (1.023 euro pe mp util). In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, preturile apartamentelor sunt cu 2,4% mai mici, potrivit unui studiu realizat de portalul "Imobiliare.ro".

"Mentinerea valorii inregistrate de indicele imobiliare.ro calculat la nivel national este datorata evolutiei segmentului nou. Pe segmentul vechi, preturile au scazut in absolut toate orasele analizate. Cele mai evidente diferente de pret au fost inregistrate in Bucureşti (-1,5%), Constanta (-1,7%) si Timisoara (-2%)",, subliniaza domnul Adrian Erimescu, directorul general "Imobiliare.ro".

In Bucuresti pretul mediu al apartamentelor noi in luna noiembrie a fost de 1.371 euro pe mp, in scadere cu 0,5% fata de luna octombrie. Daca garsonierele noi s-au scumpit cu 2,6%, apartamentele cu trei camere s-au ieftinit cu 1,6%, iar cele cu doua camere cu 0,6%.

Apartamentele vechi din Capitala s-au ieftinit cu 1,5%, pana la 1.084 euro pe mp. Pretul garsonierelor s-a micsorat cel mai mult, respectiv cu 2,7% fata de luna octombrie. Apartamentele cu patru camere sunt singurele al caror pret a crescut, insa doar cu 0,2%, potirvit aceluiasi studiu.

In tara, preturile medii ale apartamentelor (vechi si noi) au scazut in luna noiembrie fata de octombrie in Timisoara (cu 2%, pana la 792 euro pe mp), Ploiesti (cu 1%, pana la 866 euro pe mp), Constanta (cu 0,9% pana la 928 euro pe mp). Preturile au stagnat la Brasov (la 852 euro pe mp) si au crescut in Cluj-Napoca (cu 2,8% pana la 951 euro pe mp), conform "Imobiliare.ro."

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional