Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Apavil face primii pasi in implementarea proiectului de extindere/modernizare apa in judetul Valcea

I.D. Investiţii /

Compania Apavil SA a scos la licitatie primul contract din cadrul proiectului "Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Valcea".

Anuntul de participare in vederea atribuirii contractului "Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si ape uzate in aglomerarea Ramnicu Valcea, Zona Sud" a fost publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice la data de 11 noiembrie 2011. Serviciile de executare solicitate sunt estimate la suma de 61 milioane lei fara TVA, iar data limita pentru depunerea ofertelor este 25 ianuarie 2012, potrivit datelor publicate pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Acesta este doar unul dintre 11 contracte de lucrari si 2 de servicii ce se vor incheia in cadrul proiectului de extindere si reabilitare a infrastructurii de apa din judetul Valcea, precizeaza reprezentantii beneficiarului, SC Apavil SA.

Contractul de finantare prin Programul Operational Sectorial Mediu al proiectului a fost semnat la data de 28 octombrie 2011. Valoarea intregului proiect se ridica la 98,8 milioane euro - preturi curente fara TVA (78 milioane euro reprezentand contributia Uniunii Europene). Schema de finantare a Proiectului este urmatoarea: 77,81% - contributie nerambursabila Uniunea Europeana, 11,90% - contributie nerambursabila Bugetul de Stat, 1,83% - contributie Bugetul Local si 8,46% - contributie Operatorul Regional (care va fi acoperita prin credit).

Vor beneficia de investitii in sisteme de apa localitatile: Calimanesti, Ramnicu Valcea - inclusiv Ocnele Mari, Babeni, Baile Olanesti, Dragasani si Balcesti.

Rata de conectare la sistemul de colectare ape uzate va ajunge in urma implementarii proiectului, in medie la 91% in aglomerarile mentionate, in timp ce 96% din locuitorii din aceste localitati vor fi conectati la reteaua de apa potabila si vor avea acces la resurse sigure de apa.

Durata de implementare a proiectului este de 38 luni, respectiv pana la data de 24 decembrie 2014.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional