Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Arabia Saudită, Canada şi Turcia vor putea dobândi proprietatea terenurilor misiunilor din România

Piaţa Imobiliară /

Arabia Saudită, Canada şi Turcia vor putea dobândi dreptul de proprietate asupra unor terenuri în vederea funcţionării misiunilor diplomatice ale acestor state în România, potrivit unor acorduri încheiate pe bază de reciprocitate cu statul român.

Legi de ratificare a celor trei acorduri se află în prezent în dezbatere.

Potrivit explicaţiilor MAE, citat de Mediafax, statul român a încheiat, recent, acorduri cu Arabia Saudită, Canada şi Turcia care conferă dreptul de a dobândi, pentru funcţionarea misiunilor diplomatice şi a oficiilor consulare, terenuri în acest sens, prin încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare, prin schimb sau act de donaţie.

Acordurile sunt încheiate pe bază de reciprocitate, iar MAE a precizat că, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare, statele care nu sunt membre ale Uniunii Europene pot dobândi în România dreptul de proprietate doar asupra clădirilor, având un drept de superficie asupra terenului pe care este amplasată clădirea.

Dobândirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, în cazul acestor state, se poate face doar în baza unui acord bilateral, cu condiţia reciprocităţii.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional