Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Arcul de Triumf, reabilitat prin fonduri europene

I.D. Investiţii /

Arcul de Triumf

Arcul de Triumf

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va investi 90 de milioane de lei pentru reabilitarea Arcul de Triumf din Bucuresti si modernizarea urbanistica a zonei cuprinse intre Bd. Iuliu Maniu, sos. Virtutii, Aleea Politehnicii si Aleea Cetatuia (din cartierul Militari).

Contracte de finantare prin Programul Operational Regional au fost semnate ieri, 8 februarie 2012, de catre Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, si, respectiv, Cristian Poteras, primarul Sectorului 6.

"Ma bucur ca, dupa trei ani si jumatate, reusim sa semnam contractul pentru reabilitarea Arcului de Triumf si sper ca in viitor procedurile de accesare a fondurilor europene sa fie simplificate. Ne dorim sa incepem lucrarile cat mai repede. Este vorba de lucrari de reabilitare si restaurare a unui simbol al Bucurestiului", a declarat Primarul General, Sorin Oprescu.

Prin proiectul "Consolidare, restaurare si conservare Arcul de Triumf" se vor efectua lucrari de renovare necesare pentru integrarea permanenta a monumentului istoric in circuitul turistic. Printre altele, lucrarile constau in amenajarea in interiorul Arcului de Triumf a mai multor spatii expozitionale pentru lucrari de arta si a unor cai de acces pentru pietoni. Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 37 de luni, este de 30,46 milioane de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 22,52 milioane de lei.

Modernizarea urbanistica a zonei cuprinse intre Bd. Iuliu Maniu, sos. Virtutii, Aleea Politehnicii si Aleea Cetatuia (din cartierul Militari)va fi realizata prin doua proiecte. Proiectul "Modernizare urbanistica: strazi, trotuare, parcari in cartierul Militari, zona 1" urmareste, printre altele, dezvoltarea infrastructurii si suprastructurii stradale din zona, trotuare, alei, parcari si alte lucrari edilitare si reabilitarea si/sau modernizarea carosabilului. Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 18 de luni, este de 31,87 milioane de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 23,29 milioane de lei. Prin proiectul "Modernizare urbanistica: spatii verzi in cartierul Militari, zona 1" se vor realiza lucrari de reabilitare si modernizare a unor alei pietonale si amenajare a unor spatii de zona verde. Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 9 de luni, este de 27,18 milioane de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 21,48 milioane de lei.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului este ministerul cu cea mai mare rata de contractare a fondurilor europene. Pana la data de 6 februarie a.c., pentru Programul Operational Regional, MDRT semnase 2.605 contracte de finantare, in valoare de aproximativ 4,967 miliarde de euro. Valoarea platilor efectuate de MDRT prin POR este de 1,094 miliarde de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional