Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Argo Real Estate negociază cu Alpha Bank restructurarea creditului pentru Suceava Shopping City

F.A. Piaţa Imobiliară /

Fondul de investiţii Argo Real Estate se află în negocieri avansate cu Alpha Bank privind restructurarea unui împrumut pentru mall-ul Suceava Shopping City, iar discuţiile s-ar putea încheia până la sfârşitul anului, a anunţat, ieri, compania.

Argo a primit un împrumut de 50 de milioane de euro de la Alpha Bank, din care mai are de achitat 47,1 milioane de euro, la care se adaugă dobânzile şi comisioanele aferente. Suceava Shopping City a fost deschis în aprilie anul trecut, în urma unei investiţii de 68 milioane de euro. La sfârşitul lunii martie, mall-ul era evaluat la 59,8 milioane de euro, în scădere de la 66,1 milioane de euro în septembrie anul trecut.

Argo, care deţine 50% din mall-ul din Suceava prin intermediul subsidiarei Suceava Shopping City SRL, a amânat pe perioada negocierilor plata ratei aferente lunii octombrie, se arată într-un comunicat al fondului.

Decizia de amânare a plăţii reprezintă o încălcare a termenilor din acordul de împrumut până la obţinerea acordului formal al comisiei pentru credite a băncii, se arată într-un comunicat al Argo. Potrivit contractului, suma de 47,1 milioane de euro rămasă de achitat din principalul împrumutului este amortizată prin rate trimestriale de 357.000 de euro, urmând ca în septembrie 2012, la încheierea perioadei de rambursare, Argo să plătească o sumă mai mare. Argo Real Estate Opportunities Fund, înregistrat în Guernsey, a fost lansat în luna august a anului 2006, cu un capital de 100 de milioane de euro. Fondul deţine în România Sibiu Shopping City şi Suceava Shopping City.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional