Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Armonia Arad Shopping Center intra in tranzitie

I.D. Investiţii /

Immofinanz Group, proprietarul centrului comercial Armonia Arad Shopping Center, a hotarat reconversia sit-ului intr-o alta destinatie comerciala, avand in vedere contextul economic actual dificil mai ales in ceea ce priveste piata de retail. Centrul comercial urmeaza sa fie transformat intr-un centru logistic sau intr-un parc industrial.

"in ultimii ani am investigat care sunt cele mai eficiente moduri in care putem utiliza spaţiul nostru din Arad. in timp ce retail-ul in acesta zona şi mai ales in Arad, a fost afectat de criza economica, am inregistrat o creştere a cererii pentru alte servicii.", a declarat Wolfgang Idl, Coordonatorul Direcţiei Asset Management Retail al Immofinanz Group.

Armonia Center Arad a fost inaugurat in luna mai 2008 si este amplasat pe una din cele mai importante şosele cu acces catre Arad, drumul european E68 care face legatura intre Szeged (Ungaria) si Brasov. Avand o suprafata totala de 43.500 mp, centrul comercial cuprinde pe langa un hipermarket Carrefour in suprafata totala de 12.550 mp mai include un magazin Bricostore si o galerie comerciala cu aproximativ 80 de magazine.

Retailer-ul Carrefour a anuntat deja inchiderea incepand cu data de 30 august 2012 a unitatii din Armonia Shopping Center. Cu toate acestea retailer-ul nu se va retrage de pe piata din Arad aflandu-se in prezent in cautarea unei noi locatii.

"Piata imobiliara este o zona a economiei mereu in schimbare, extrem de volatila si sensibila la evolutii in plan micro si macro economic. Daca in plin boom economic, piata imobiliara din Romania a cunoscut o expansiune fara precedent, in prezent, restrangerea activitatii economice in diverse domenii a determinat o regandire a multor sit-uri comerciale. in situatia reconversiei centrului comercial Armonia Arad, Carrefour Property Romania, bratul imobiliar al Carrefour in Romania, se implica activ in identificarea unor sit-uri comerciale in interiorul orasului pentru relocarea activitatii magazinului existent." a declarat Anca Damour, director Carrefour Property Romania.

Procesul de tranzitie al centrului comercial deja inceput este prevazut sa se finalizeze in 2013, fara investitii majore.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional