Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

"Asmita Gardens" are datorii de 110 milioane euro

Piaţa Imobiliară /

Doar jumătate din datoriile complexului ar putea fi recuperate

Complexul de locuinţe "Asmita Gardens" din Bucureşti, investiţie de 120 milioane euro, are datorii de circa 110 milioane de euro, din care 70 milioane euro către "Alpha Bank", potrivit administratorului judiciar.

Dezvoltatorul proiectului rezidenţial "Asmita Gardens" a intrat în noiembrie în insolvenţă, la cererea "Alpha Bank".

Conform raportului administratorului judiciar, "Euro Insol", la masa credală au fost înscrise datorii de 101 milioane de euro, restul de nouă milioane de euro nefiind revendicate de creditori. Dezvoltatorii proiectului, companiile "Charlemagne" din Marea Britanie şi "Asmita Group" din India, s-au înscris la masa credală cu 25 milioane de euro. Datoriile vor putea fi, însă, recuperate doar de către "Alpha Bank", având în vedere că din vânzarea celor 412 apartamente disponibile din totalul de 758 din complex s-ar putea obţine în cel mai bun caz circa 53 de milioane de euro, potrivit estimărilor lui Remus Borza, managing partner al firmei "Euro Insol", citat de Mediafax: "Mai sunt de vânzare 53.000 metri pătraţi construiţi, formaţi din 28 de apartamente din prima fază, 384 de locuinţe din faza a doua şi spaţiile comerciale din ambele faze. Dacă reuşim să vindem la 1.000 de euro/mp am încasa circa 53 milioane de euro, bani care îi revin băncii, ca principal creditor. Restul creditorilor nu vor recupera nimic".

Domnia sa a adăugat: "Am vândut în decembrie mai multe locuinţe decât se vindeau în 2008. Media de 5-8 unităţi vândute pe lună este foarte bună, având în vedere că am vândut la un preţ de 1.200 de euro/mp", a spus Borza.

Administratorul judiciar intenţionează ca la întâi februarie să urce cu 15% preţul garsonierelor din complex, întrucât cererea este mai mare pentru acestea. Totodată, va fi majorat şi preţul unui loc de parcare supraterană, de la 4.000 la 5.000 de euro, în timp ce parcarea subterană va fi vândut cu 10.000 de euro - preţul actual.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional