Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Asocierea "Consal Trade" ramane in lupta pentru Portul Constanta

A.D. Investiţii /

Ca raspuns la contestatiile depuse de doua asocieri impotriva rezultatului procedurii de atribuire a contractului pentru dezvoltarea capacitatii feroviare in sectorul fluvio-maritim al Portului Constanta, derulate de Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime", Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) a decis admiterea in parte a uneia dintre contestatii si respingerea celeilalte.

Asocierea "Consal Trade" - "Elcomex IEA" - "Livarom Prest" - "Vio-Top" a solicitat CNSC anularea deciziei prin care autoritatea contractanta a considerat oferta sa ca inacceptabila (respectiv inadmisibila); anularea in parte a raportului procedurii de atribuire, cu privire la

la excluderea ofertei sale si cu privire la decizia de anulare a aplicarii procedurii de atribuire; obligarea autoritatii contractante la continuarea procedurii de

atribuire din etapa evaluarii ofertelor admisibile, respectiv a ofertei sale; suspendarea solutionarii contestatiei pana la solutionarea plangerii formulate impotriva deciziei CNSC anterioare.

CNSC a admins in parte contestatia si a dispus anularea masurii de respingere a ofertei asocierii si cea de anulare a procedurii de atribuire si a obligat autoritatea contractanta sa continue procedura. Insa a respins cererea asocierii de a constata admisibilitatea ofertei sale.

Prin a doua contestatie, formulata de asocierea "Swietelsky Baugesellschaft" - "Swietelsky Constructii Feroviare" - "Astalrom" - "IMSAT" - "Consis Proiect" s-a solicitat Consiliului

anularea deciziei prin care autoritatea contractantă a considerat oferta sa neconforma; anularea deciziei prin care autoritatea contractanta a dispus anularea aplicarii procedurii de atribuire si bligarea autoritatii contractante sa continue procedura de atribuire cu reevaluarea ofertei sale.

CNSC a respins contestatia ca nefondata, in raport cu cererea de anulare a masurii de respingere a ofertei proprii si ca prematura, in raport cu cererea de respingere a ofertei asocierii reprezentate de "Consal Trade".

Autoritatea contractanta a estimat valoarea lucrarilor la 64,84 milioane lei, fara TVA.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional