Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Au fost contractate 27 de proiecte POR

A.D. Investiţii /

Un numar de 27 de proiecte de investitii din toata tara au obtinut fonduri europene prin Programul Operational Regional (POR). Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, a semnat ieri contractele de finantare aferente proiectelor. Valoarea cumulata a investitiilor este de aproape 320 milioane de lei (in jur de 75 milioane euro).

Pentru 2013 MDRAP isi propune sa absoarba un miliard de euro prin POR. Ministrul dezvoltarii a dat asigurari ca va fi facut tot posibilul pentru finalizarea proiectelor intarziate astfel incat sa nu se piarda bani europeni.

Din cele aproximativ 320 milioane lei, cele mai multe fonduri europene au fost alocate municipiul Timisoara pentru 5 proiecte insumand peste 100 milioane de lei: management de trafic si supraveghere video (43,7 milioane lei); reabilitarea liniei de tramvai si modernizarea tramei stradale pe Strada Stefan cel Mare (24,7 milioane lei); extinderea retelei de troleibuz in Dumbravita (17,2 milioane lei); reabilitarea strazii Iancu Vacarescu (8,2 milioane lei) si modernizarea statiilor de transport public intermodal (7,5 milioane lei).

Municipiul Pitesti a primit finantare pentru trei proiecte POR, cu o valoare totala de 63 milioane de lei: extinderea si reabilitarea termica a scolii nr. 19 (19,77 milioane lei); realizarea unui centru multifunctional (17,3 milioane lei) si modernizarea Caii Campulung (4,3 milioane lei).

Consiliul Judetean Constanta va dispune de fonduri europene pentru doua proiecte insumand aproape 19 milioane lei: cresterea atractivitatii turistice a complexului muzeal de stiinte ale naturii Constanta (12,9 milioane lei) si realizarea unui centru de excelenta in turism (aproape 6 milioane lei).

Municipiul Bistrita a obtinut finantare pentru proiectul vizand realizarea Parcului Industrial Bistrita Sud (totalizand peste 35 milioane lei).

Municipiul Targu Secuiesc va amenaja de asemenea un parc industrial, proiectul avand valoarea totala de 19,7 milioane lei.

Municipiul Deva a obtinut fonduri europene pentru reabilitarea Colegiului Tehnic energetic "Dragomir Hurmuzescu", in valoare de 15,5 milioane de lei.

Orasul Urican va implementa un proiect privind reabilitarea si modernizarea strazilor urbane si a podurilor, totalizand 15,69 milioane lei.

Primaria Craiova a primit finantare pentru reabilitarea si refunctionalizarea unui camin de persoane varstnice, in valoare de aproximativ 10,2 milioane lei.

Orasul Dabuleni, din judetul Dolj, va initia cu fonduri europene doua proiecte,: modernizarea cailor pietonale, amenajari de parcari si spatii verzi (8,9 milioane lei) si realizarea unui sistem de supraveghere (peste 800.000 lei).

Primaria Braila va reabilita si moderniza Parcul monument (9,3 milioane lei).

Finantare europena a obtinut si Parohia reformata din comuna Sic, judetul Cluj, pentru reabilitarea bisericii reformate din comuna (proiect in valoare de 10 milioane lei). Au mai obtinut fonduri POR: Primaria Corabia (pentru reabilitarea ambulatoriului de specialitate al Spitalului Corabia - proiect de 5,66 milioane lei), Primaria Cluj-Napoca (centru multifunctional de servicii sociale - 5,4 milioane lei), Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Zona Metropolitana Constanta" (reabilitarea si extinderea unei cladiri din Tuzla pentru a functiona ca centru pentru tineret - 4 milioane lei), Orasul Chitila (modernizarea strazii Macului - 4 milioane lei), Consiliul Judetean Vaslui (reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea Centrului de asistenta Medico-Sanitara Codaesti - 4 milioane lei), Primaria Hunedoara (centru multifunctional pentru persoane varstnice - 3,6 milioane lei), Primaria Gura Humorului (realizarea de accese si parcari in zona Catedralei Ortodoxe - 3,1 milioane lei), respectiv Consiliul Judetean Giurgiu (modernizarea ambulatoriului Spitalului Vadu Lat - 1,4 milioane lei).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional