Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Aura a vândut către GTC 37% din acţiunile deţinute la centrele comerciale din România

F.A. Piaţa Imobiliară /

Acestea sunt dezvoltate în joint-venture cu GTC

Dezvoltatorul israelian "Aura Investments" a vândut către GTC, parte a grupului Kardan, 37% din acţiunile deţinute la centrele comerciale din România dezvoltate în joint-venture cu GTC, în schimbul ştergerii unor datorii de 13,6 milioane euro, potrivit unui anunţ transmis de Aura bursei din Tel Aviv, citat de Mediafax.

Conform acordului dintre cele două companii israeliene, participaţia Aura la joint-venture-ul NCC, înregistrat în Olanda, care deţine mai multe mall-uri în România, scade de la 50% la 13% din acţiuni.

Aura, dezvoltă în parteneriat cu GTC, o reţea de şase centre comerciale în România, din care trei au fost deja deschise, la Suceava, Buzău şi Piatra Neamţ. Celelalte trei vor fi dezvoltate la Arad, Bistriţa şi Galaţi.

Compania este parte a grupului israelian Aura Group şi este fondată în Luxemburg, fiind activă în Europa Centrală şi de Est şi în Comunitatea Statelor Independente. În regiune, "Aura" mai este prezentă în Ungaria.

BERD şi GTC au semnat, în anul 2007, un contract de finanţare cu 80 milioane euro a proiectelor de centre comerciale ale GTC şi "Aura" în România. "Aura" mai dezvoltă în România proiecte rezidenţiale, iar GTC este cunoscut pe plan local pentru dezvoltarea şi vânzarea clădirilor de birouri America House şi Europe House, din zona Piaţa Victoriei. GTC a mai dezvoltat în Româ-nia complexul rezidenţial Rose Garden din cartierul Colentina.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional