Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Austriecii de la Immofinanz au preluat în totalitate dezvoltatorul Adama

OVIDIU VRÂNCEANU Piaţa Imobiliară /

Grupul austriac Immofinanz a finalizat achiziţia a 69,22% din acţiunile Adama Holding, tranzacţie de 42,43 milioane euro. Grupul austriac a devenit astfel acţionar unic al dezvoltatorului imobiliar, care va fi condus de Dvir şi Isaac Cohen-Hoshen, fondatori ai companiei şi de alţi doi directori din Austria, se arată într-un comunicat al companiei austriece.

"Ca urmare a obţinerii aprobărilor de la autorităţile competente în domeniul concurenţei, Immofinanz Group a finalizat astăzi achiziţia a 69,22% din Adama Holding Public. Immofinanz a investit încă din 2007 în această companie, lider pe piaţa de proprietăţi rezidenţiale în sud-estul Europei, şi devine astfel unicul acţionar al Adama", se mai arată în documentul citat.

Immofinanz a cumpărat acţiunile de la fondul de hedging american Tiger Global, de la Morgan Stanley, o companie care administrează Lehman Brothers Marea Britanie şi de la acţionarii fondatori. "Am decis să achiziţionăm în totalitate Adama, deoarece compania şi brandul său au o reputaţie recunoscută în Europa de Sud-Est. Din punctul nostru de vedere, Adama este platforma ideală pentru extinderea noastră planificată în domeniul construcţiilor şi dezvoltărilor rezidenţiale, în special în România", a precizat, în comunicat, Daniel Riedl, membru în comitetul executiv al Immofinanz.

Preluarea în totalitate a Adama se încadrează în strategia grupului de a dezvolta participaţiile minoritare în deţineri majoritare pentru a dobândi controlul strategic.

Într-o primă etapă, Clemens Eisinger şi Andreas Holler, doi manageri din cadrul Immofinanz, vor conduce Adama Holding împreună cu Dvir şi Isaac Cohen-Hoshen, fondatori ai companiei.

Dezvoltatorul Adama a finalizat circa 1.500 de apartamente de la înfiinţare, în anul 2005, şi are în construcţie zece proiecte. Compania are un portofoliu de dezvoltare de proprietăţi cu o suprafaţă totală de peste 1,36 milioane de metri pătraţi, care vor permite realizarea a peste 40 de proiecte rezidenţiale.

Prin vânzarea apartamentelor, compania şi-a mărit cota de piaţă pe perioada crizei, se menţionează în comunicat. "Urmărim să folosim acest avantaj în proiectele viitoare. Portofoliul nostru din România include un număr de zone nedezvoltate încă în Bucureşti. Obiectivul nos-tru este să creăm cartiere întregi", a explicat Riedl planurile pe termen mediu ale Immofinanz Group.

Compania Adama mai este activă şi în Ucraina, Turcia, Croaţia şi Republica Moldova, unde dezvoltă un număr mai mic de proiecte de birouri şi spaţii comerciale. Compania este înregistrată în Cipru.

Immofinanz, unul dintre cei mai importanţi investitori imobiliari din România, este una dintre cele mai mari cinci companii de imobiliare listate din Europa cu un portofoliu de peste 1.600 proprietăţi cu o valoare de piaţă de 8,4 miliarde de euro. În România, grupul deţine 50 de proprietăţi, cea mai mare parte clădiri de birouri şi spaţii comerciale, cu o valoare estimată la circa 900 de milioane de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional