Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Austrotherm - cotă de 12,8% din piaţa polistirenului expandat şi de 24,5% din sectorul polistirenului extrudat

(C) Materiale /

Austroterm a aniversat recent 20 de ani de activitate pe piaţa noastră.

Austroterm a aniversat recent 20 de ani de activitate pe piaţa noastră.

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Austrotherm deţine o cotă de 12,8% din piaţa polistirenului expandat, conform reprezentanţilor companiei. Cota de piaţă a companiei pentru polistirenul extrudat depăşeşte 24,5%. Peste 95% din portofoliul partenerilor companiei este ocupat de distribuitorii tradiţionali.

    Reprezentanţii societăţii ne-au transmis: "Cei peste 120 angajaţi din echipa noastră, locaţi în cele trei puncte de lucru - Bucureşti, Român şi Arad - sunt instruiţi şi certificaţi în producerea polistirenului de calitate superioară. Capacitatea nominală a liniilor proprii pentru polistiren expandat depăşeşte 700.000 de mc anual, care include şi o linie de fabricaţie cu capacitatea de 100.000 de mc, locată în vestul ţării. Pentru polis-tiren extrudat, capacitatea nominală a Austrotherm este de 130.000 de m.c., anual".

    Conducerea companiei şi-a propus să investească în inovaţie, să fie prezentă cu produse speciale în proiectele mari, sa investească în tehnologie.

    Austrotherm oferă o gamă largă de produse din polistiren expandat şi extrudat, de la produse pentru termoizolarea subsolurilor, soclurilor, faţadelor, mansardelor, teraselor clasice şi inversate, până la profile pentru faţadă. De asemenea, compania dispune de specialişti pentru consilierea tehnică a clienţilor. Aus-trotherm este unul dintre pionierii cercetării în domeniul termoizolaţiilor, una dintre preocupările companiei fiind dezvoltarea de produse noi şi optimizarea celor existente, cu o experienţă internaţională în acest domeniu de peste 65 de ani. Cercetarea şi inovaţia sunt principalele atuuri pentru a garanta calitatea consacrată a produselor, prin dezvoltarea de noi produse şi optimizarea permanentă a proceselor de fabricaţie. În cei 20 ani de activitate pe piaţa din România, Austrotherm a acordat o atenţie deosebită producţiei de materiale termoizolante, astfel încât să asigure confortul termic al locuinţelor şi reducerea cheltuielilor de întreţinere.

    Piaţa polistirenului din ţara noastră este în strânsă legătură cu piaţa de real estate şi cea a fondurilor de restructurare.

    Austrotherm este unul dintre primii producători de materiale termoizolante din Austria. În 1953, Oswald Nowotny deschide porţile fabricii, devenind primul producător austriac de Styropor. Din 1980 firma Nowotny este preluată de Friedrich Schmid, proprietarul fabricilor de piatră şi var din Wopfing. În primăvara lui 1991, începe producţia de polistiren extrudat XPS la Purbach. La începutul verii anului 1995, noua linie de fabricaţie din Purbach produce la capacitate maximă - 130.000 mc/an. Astfel, Austrotherm devine un factor economic important pentru cele două regiuni - Purbach şi Pinkafeld. La 2 octombrie 1995, Franz Kröpfl, preşedintele Camerei de Comerţ, acordă firmei Austrotherm GmbH simbolul oficial al Austriei pentru calitatea produselor şi a serviciilor aduse industriei. Cu un număr de 160 de angajaţi, Austrotherm a atins, în 1995, o cifră de afaceri de 32,7 milioane de euro (21,08 milioane euro în 1994). La 27 mai 1998, Austrotherm obţine agrementul ISO 9001 pentru produsele sale.

    Compania intră şi pe piaţa materialelor de construcţii din România, din septembrie 1999 noua fabrică din Bucureşti intrând în producţie la capacitate maximă. Astfel, Austrotherm demarează într-o piaţă nouă, care prin potenţialul celor circa 20 milioane de locuitori promite o dezvoltare puternică pe termen mediu şi lung. Cu un volum de investiţii de aproximativ 3,63 milioane de euro, fabrica de polistiren expandat EPS Austrotherm din Bucureşti situată în partea vestică a oraşului, deservită de 20 de angajaţi, poate asigura o capacitate de producţie de 400.000 mc/an.

    În 2003, cu ocazia aniversării a 50 de ani de existenţă a firmei, proprietarul Austrotherm KR Friedrich Schmid a primit medalia de pionier în termoizolaţii al ţinutului Burgenland. În iunie 2005, a fost inaugurată cea de-a doua fabrică de polistiren expandat din România, la Horia. Această investiţie a facilitat exportul spre Ucraina şi Republica Moldova. În 2008 a început producţia de XPS şi în această regiune. În februarie 2012, la conducerea companiei au fost numiţi Laurenţiu Istrate, Director General şi Roxana Ghioca, Director Comercial. Începe o nouă etapă de dezvoltare pentru companie, astfel că în anii următori cifra de afaceri depăşeşte 22 milioane euro, iar portofoliul creşte cu produse noi, atât în gama polistirenului expandat, cât şi extrudat. În toamna anului 2017, Austrotherm începe producţia de EPS în noul punct de lucru de la Arad.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional