Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Autorităţile locale îşi pot revendica terenurile deţinute în 1945

F.A. Piaţa Imobiliară /

Deputaţii au adoptat, ieri, o propunere legislativă prin care autorităţile locale îşi pot revendica terenurile agricole deţinute în 1945, infor-mează Agerpres.

În expunerea de motive a propunerii iniţiate de şapte deputaţi PD-L, se arată că unităţile administrativ-teritoriale au fost excluse de la proprietate asupra terenurilor agricole din extravilan, deşi le-au avut în proprietate înainte de 1945, până la naţionalizare. Iniţiatorii menţionau că în acest moment terenurile agricole se află în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului.

Potrivit noilor prevederi, autorităţile locale pot formula cereri de reconstituire a dreptului de proprietate în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii.

Propunerea, în cazul căreia Camera Deputaţilor este for decizional, a fost respinsă de Senat.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional