Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

AUTOSTRAZICE a aprobat finantarea autostrazii Lugoj-Dumbrava

I.D. Investiţii /

Constructia autostrazii Lugoj-Dumbrava va fi finantata din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene. Comisia Europeana emis decizia prin care sunt aprobate fonduri nerambursabile de 177,4 milioane de euro pentru realizarea acestui obiectiv, anunta Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

Contractul de proiectare si executie a lucrarilor pentru autostrada Lugoj-Dumbrava a fost semnat cu asocierea Tirrena Scavi SpA-Societa Italiana per Condotte d"Acqua SpA - Cossi Construzioni SpA, durata contractului fiind de 22 de luni iar termenul de finalizare al lucrarilor-anul 2013. Odata cu finalizarea lucrarilor de proiectare, lucrarile de executie pentru acest obiectiv vor fi demarate pana la sfarsitul acestei luni.

Proiectul are drept obiectiv proiectarea, supervizarea si construcţia unei autostrazi (2x2) intre orasele Lugoj si Dumbrava, in lungime de 27,47 km. Proiectul prevede constructia a 11,43 km drum de legatura, a 5 poduri, a unui viaduct, a 17 pasaje, a 4 noduri rutiere, a unui centru de intretinere si a unei zone de parcare si servicii.

Finantarea nermabursabila pentru constructia autostrazii Lugoj-Dumbrava este a treia aprobata de Comisia Europeana dupa ce in luna septembrie 2011 au fost aprobate contractele de finantare pentru autostrazile Nadlac-Arad si Orastie-Sibiu, contributia Uniunii Europene fiind pentru aceste doua obiective in valoare de 724 milioane euro.

Sectiunea Lugoj-Dumbrava face parte din viitoarea autostrada Lugoj-Deva, proiect in valoare de 1 miliarde euro. Finantarea din Fondul de Coeziune se ridica la suma de 871 milioane lei, co-finantarea din Bugetul de Stat este de 154 milioane lei.

Autostrada Lugoj-Deva va avea o lungime de 99,5 km si urmeaza sa fie finalizata pana in 2015.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional