Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Baia Mare: Se vor executa lucrari de modernizare pe strada Oborului

I.D. Investiţii /

Contractul de finantare pentru proiectul de reabilitare si modernizare a strazii Oborului din Baia Mare a fost semnat vinerea trecuta. Investitia va fi finantata prin Programul Operational Regional.

Valoarea contractului de finantare semnat de Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, si Catalin Chereches, primarul Municipiului Baia Mare, se ridica la suma de 3,5 milioane de euro. In luna martie urmeaza sa fie semnat si contractul de finantare pentru reabilitarea si modernizarea strazii Electrolizei.

Catalin Chereches, primarul Municipiului Baia Mare:

"Impreuna cu colegii mei am depus mari eforturi pentru materializarea acestui proiect si ma bucur ca stradania noastra a fost recompensata prin finantarea acestui contract important pentru reabilitarea si dezvoltarea infrastructurii rutiere din orasul nostru".

In cadrul acestui proiect, str. Oborului va beneficia de o reabilitare capitala, dar va fi supusa si unui proces de modernizare. Aceasta strada este una de categoria a III-a, cu doua sensuri de circulatie, fiind o artera urbana nemodernizata, utilizata pentru colectarea traficului intern al cartierului, dar si ca centura de ocolire pentru traficul de tranzit. Str. Oborului reprezinta principala artera de circulatie care deserveste zona industriala Est, iar in contextul dezvoltarii economiei locale prin relansarea unor industrii nepoluatoare, modernizarea acestei strazi este elementara. Dupa finalizarea lucrarilor, str. Oborului va avea si functia de traseu de ocolire a zonei centrale pentru traficul de tranzit pe directia Vest - Est si va prelua o buna parte din traficul de penetratie dinspre Est si Sud.

Va fi reabilitata si modernizata partea carosabila, dar si trotuarele, statiile de autobuz, parcarile, dar va fi amenajata si o pista pentru biciclisti. Spatiile verzi vor fi reamenajate si extinse, pentru a da o nota eco, intregii zone. Vor fi schimbate, de asemenea, retelele de alimentare cu apa si canalizare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional