Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Banca Românească dispune de o limită de creditare de aproximativ 190 milioane lei pentru "Prima Casă"

A.C. Piaţa Imobiliară /

Banca Românească dispune de o limită de creditare de aproximativ 190 milioane lei pentru "Prima Casă"

Banca Românească, Membră a Grupului National Bank of Greece dispune în prezent de o limită de creditare disponibilă până la finalul anului în valoare de aproximativ 190 de milioane de lei pentru programul Prima Casă, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Dobânda pentru creditele acordate de Banca Românească în programul Prima Casă este formată din ROBOR la 3 luni plus o marjă fixă de 2,5%.

"Clienţii Băncii Româneşti pot contracta, până la sfârşitul lunii decembrie, împrumuturi totale în valoare de aproape 190 de milioane de lei prin programul Prima Casă. Fondurile sunt suficiente pentru actualul nivel al cererii", declară Dan Grigoriu, Director Divizia Produse şi Segmente Retail Banca Românească.

Potrivit reglementărilor în vigoare, pentru achiziţia locuinţelor finalizate, inclusiv cele construite şi date în exploatare de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), valoarea maximă finanţată este de 57.000 de euro (echivalentul în lei), iar pentru creditele de achiziţie a locuinţelor noi, destinate achiziţionării după finalizare, limita maximă este de 66.500 de euro (echivalentul în lei). Clienţii Băncii Româneşti beneficiază de o contribuţie redusă (avans de minimum 5% din valoarea împrumutului), lipsa comisioanelor, preaprobare financiară valabilă 90 de zile calendaristice, se mai arată în sursa citată.

"Dacă ne referim la profilul celor care accesează programul Prima Casă, vorbim de tineri cu vârsta cuprinsă între 30 şi 35 de ani, în general cu studii medii, care optează pentru împrumuturi cu o valoare medie de 155.000 de lei (echivalentul a 35.000 de euro), şi pentru o perioadă de rambursare de 30 de ani. Peste 90% dintre debitorii Băncii Româneşti din programul Prima Casă au cumpărat apartamente cu două sau cu trei camere", spune Dan Grigoriu, Director Divizia Produse şi Segmente Retail Banca Românească.

De la începutul programului guvernamental Prima Casă, în 2009, Banca Românească a acordat, până la finalul lunii august 2014, peste 5.200 de credite. Banca Românească deţine în prezent o cotă de 4,2% din piaţa creditelor acordate prin programul Prima Casă.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional